"Türkiye döviz krizi yaşamıyor"

Davos'ta konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye döviz krizinde değil. Sadece bir düzeltme yaşıyoruz" dedi.

20.01.2017 15:39:010
Paylaş Tweet Paylaş
"Türkiye döviz krizi yaşamıyor"
İsviçre'nin Davos Kasabasında düzenlenen 47. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir konuşma yaptı. Konuşması öncesinde CNBC'ye konuşan Şimşek, Merkez Bankası'nın Türk lirasını desteklemek adına attığı bir dizi müdahaleye rağmen Türkiye'nin Döviz krizi yaşadığına dair iddiaları reddetti. Yahoo Finance'te yer alan habere göre, Şimşek CNBC'ye şu açıklamaları yaptı:

"Lira baskı altında kaldı. Geçtiğimiz yıl yaşanan travmatik tecrübeler ve terör saldırıları etkili oldu. Ve tabii ki yapısal olarak cari açık da veriliyor. Ancak, büyük olasılıkla bu durum çok uzun sürmeyecek, çünkü politika tepkisi veriliyor" dedi.

"SADECE BİR DÜZELTME"

Şimşek, "Merkez Bankası cevap verdi, ve bu muhtemelen devam edecek. Enflasyon, fiyat istikrarı gibi sonuçlar konusunda endişeliyiz... bütün bunlara dikkat etmeliyiz. Ancak şurası da açık ki bu aynı zamanda anayasa değişikliğine dair belirsizlikle de ilgili" ifadelerini kullandı. Anayasa değişikliği konusunun netleşmesinin ardından Türkiye'nin "tekrar yoluna döneceğini" ifade eden Şimşek, güçlü bir reform takvimine sahip olduklarını belirtti. Şimşek, anayasa değişikliğinin siyasi cephede görünürlük sağlayacağını söyledi ve "dolayısıyla Türkiye döviz krizinde değil. Sadece bir düzeltme yaşıyoruz, ve bu durumun kalıcı bir etki yaratması muhtemel değil" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz