TÜSİAD, ABD'de 15 Temmuz'u anlatacak

TÜSİAD heyeti ABD'de gerçekleştireceği temaslarda 15 Temmuz sonrası gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkilerini ele alacak.

20.10.2016 11:41:530
Paylaş Tweet Paylaş
TÜSİAD, ABD'de 15 Temmuz'u anlatacak
Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD), ABD'ye yapacağı ziyarette Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gelişmeleri ve Türkiye-ABD ilişkilerini ele alacak.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında Türkiye’deki gelişmeler hakkında yurt dışındaki muhatap iş dünyası örgütleri, düşünce kuruluşları ve siyasetçileri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. TÜSİAD heyeti, bu çerçevede yarın ABD’de temaslarda bulunacak.

Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığı, düşünce kuruluşu uzmanları ve kamuoyu önderleriyle bir araya gelecek. Yapılacak temaslarda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, Türkiye ekonomisinin durumu ve orta vadeli görünümü, Türkiye-ABD ilişkileri ele alınacak.

TÜSİAD heyeti, bu kapsamda ilk ziyaretini 22-23 Eylül'de Almanya’nın başkenti Berlin’e gerçekleştirmişti. Heyet bir sonraki ziyaretini ise 9 Kasım'da Paris’e gerçekleştirecek.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz