Yarının liderleri Uludağ'da buluştu

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ‘Yarının Liderleri’ oturumunda moderatörlüğü Intel Türkiye CEO’su Yalım Eriştiren üstlendi.

29.03.2017 10:32:550
Paylaş Tweet Paylaş
Yarının liderleri Uludağ'da buluştu
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ‘Yarının Liderleri’ oturumunda moderatörlüğü Intel Türkiye CEO’su Yalım Eriştiren üstlendi.

Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve Tasarım Mühendisi, Gulf Marine CEO’su Rashad Ghandour konuşmacı olarak hazır bulundu.

BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ ise gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Aydın Doğan Yalçındağ “Gençlerin desteklendiği, finansmanların bol olduğu, bir Türkiye temennimiz. Sonuçta Türkiye’nin devasa doğalgaz ve petrol yatakları yok, Türkiye’nin aslında Türk Telekom’u, Turkcell’i, İş Bankası var. Bu kurumlar aslında ekonomimizin omurgasını oluşturuyor. Gençleri desteklersek, nice Türk Telekom, Turkcell, İş Bankası kurarlar. Bu sayede de Türkiye’yi daha farklı yerlere taşırlar” dedi.

Panelde konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, teknoloji kullanmaktan ziyade teknolojiyi üretme hedeflerinin olduğunu belirterek, “Teknolojiyi satmaya başlayacağız. Biz, şuana kadar yapılabilecek en büyük projeleri yaptık. Dünyanın en büyük havaalanı projesi, Kıbrıs’a su projesini yaptık. Bundan sonra daha büyük projelere de talibiz. Şirket olarak yaptığımız projeleri, sıfır hatayla mükemmel şekilde yapma bakış açısına geçerek teknolojiyi bu amaçla kullanmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu

Gençlerin yeteri kadar teknolojiden faydalanmaya başladığını söyleyen Mehmet Kalyoncu, şirketlerinin 2011 yılında dijital dönüşüme geçtiğini de sözlerine ekledi. Kalyoncu, paneldeki konuşmasında, “Biz çok şanslı bir nesiliz. Bunun kıymetini bilmek lazım. Türkiye’nin son 15 yılda bir kalkınma hamlesine giriştiği dönemde gençliğimizi geçiriyoruz. Bu özellikle çok fazla üretmek, yeni işler oluşturmak, etkili olmak isteyen gençler için, bizim için fırsat oldu. Bugün babamla ve büyük kuzenimle geçirdiğim her bir dakika çok önemli. Onlardan alabileceğim en fazla bilgiyi almaya çalışıyorum. Bizden önceki neslin bu fırsatı olmayabilirdi. Buna deneyim transferi diyebiliriz. Bunu yaparken, özgün liderlik tarzını geliştirmeyi ihmal etmememiz lazım. Bu konuda biz gençler teknolojiyi etkin kullanıyoruz. Bizim şirketimiz dijital dönüşüme 2011 yılında başladı. Bugün onun meyvelerini alıyoruz. Teknolojiyi işin her tarafına yerleştirmeyi sağlıyoruz. İkincisi bizden önceki nesiller sonuç odaklıydı. Ben daha süreç odaklı çalışıyorum. Katma değerli yeni ürünler geliştirmesinde çalışıyorum” dedi.

Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, eğitimin hiçbir zaman yaşının olmadığını vurgulayarak, “Grubumuzun 18 adet şirketi var. Bunlarda çeşitli görevler aldım. Benim anlayışımda eğitimin hiçbir zaman yaşı yok. Akkök Holding bu sene 65’inci yılını kutlayacak. Bizim kurucumuz büyükbabamız ve babamızdan dolayı çok geleneksel yönetim anlayışına sahibiz. Yaklaşık 5 bin çalışanımız var. Bunların yüzde 65’i y kuşağından oluşuyor. Türkiye nüfusuna baktığınız zaman yüzde 32’si y kuşağından oluştuğunu düşünürsek, nüfusun 2 katını barındırıyoruz. Geleneksel yönetim bazını daha geliştirerek devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Şirketlerinin dijital endekslerini ölçtüklerini ve puanların yükselmesini için çalışmalar yaptıklarını anlatan Alize Dinçkök Eyüpoğlu, “Enerji dağıtım kısmında yaklaşık 20 bin sayaçların okunması için otomatik okuma çözümü ürettik. Bunu hayata geçirdik. Biz aslında sanayi kökenli holding olduğumuz için dijitalleşmenin sanayi gruplarına katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Değişime ayak uydurabilmemiz için dijitalleşmeyi yakından takip etmemiz gerekiyor. Biz insana çok büyük önem veriyoruz. Çalışanımıza çok büyük önem veriyoruz. Bu sistemleri çok iyi kursak bile insanlara verdiğimiz değeri hissettiremezsek, çok belirgin bir şekilde ilerleyebileceğimizi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ise, iş dünyasındaki samimiyetin önemine değinerek, “Kendi sektörümden, baktığım zaman özellikle dünyaya daha çok Türk markası tanıtabildiğimiz bir gelecek dileğinde bulunuyorum. Bir ülke markaları kadar güçlüdür. Bu nedenle nitelikli ihracatımızı artırarak ülkemizin ekonomisine sağlam temelleri getirmeliyiz. Bence Türk markaları adına, Türkiye’de tüketiciye hizmet veren şirketler adına büyük bir samimiyet testinden geçeceğiz. Biz Mudo içinde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında güler yüzlü olmaya çalışıyoruz. Önceliklerimiz bunlar” dedi.

Nakliye alanında çalışan bir şirket olduklarını ifade eden Tasarım Mühendisi Gulf Marine CEO’su Rashad Ghandour, “Aldığım tüm eğitimler benim yüzde 10’umu oluşturuyor. Geri kalan ise benim işe girişmemle oldu. İşi yaparak çok daha fazla deneyim elde ettim. Önceki jenerasyonlardan iş yapış modellerimiz ile ayrılıyoruz. İş dünyası çok hızlı bir şekilde değişiyor. Özellikle insanlarla kurduğumuz iletişim yöntemleri, ürünlerin pazarlanması değişmeye başladı. Bizim nesil bu değişimi yakalamaya çalışıyor” dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz