"Yüzde 25'i tamam"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, 3. havalimanının yüzde 25'ini tamamladıklarını açıkladı.

12.05.2016 15:28:310
Paylaş Tweet Paylaş
"Yüzde 25'i tamam"
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladıklarını, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptıklarını söyledi.

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan 3. Havalimanında çalışmaların hızla devam ettiğini, 2018'in ilk çeyreğinde yeni havalimanının açılışını yapacaklarını anımsattı.

Yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladıklarını, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptıklarını dile getiren Özdemir, "Bu hafta pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız, beraberindeki 4 bakan ile birlikte yeni havalimanına geldi" dedi.

Şantiyede 3 saate varan geniş bir toplantı yapıldığı bilgisini veren Özdemir, bütün sahanın hem havadan hem de karadan gezildiğini dile getirdi.

Özdemir, yeni havalimandaki örnek bir terminali de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiklerine dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız yeni havalimanını sık sık ziyarete geliyor. Kendisi yeni havalimanında özellikle yerli ürün kullanılması hususunda uyarılarda bulundu. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek, "Projedeki aksaklıkları Sayın Cumhurbaşkanımız bizden önce takip ediyor. Gerekli program koordinasyonu sağlandı" dedi.

Söz konusu toplantıda yeni havalimanına gidecek metro inşaatının takviminin de belirlendiğini aktaran Özdemir, yolların, kavşakların ve metro bağlantılarının 2018'de havalimanın açılışına yetişecek şekilde planlandığını dile getirdi.

Özdemir, "Hızlı trenin dahi ne zaman geleceği bu toplantıda konuşuldu" ifadelerini kullandı.

"Kurun 2,70'ler seviyesine düşeceğine inanıyorum"
Yeni havalimanının finansmanı ile ilgili de konuşan Özdemir, söz konusu proje için alınan kredilerin yürümesinde hiç bir problem olmadığını, her şeyin zamanında ilerlediğinin altını çizdi.

Özdemir, son dönemde kurda yaşanan oynaklığa ilişkin, "Hiç bir iş adamı kur artışını istemez. Çünkü şu anda Türkiye ekonomisinin şartları ve göstergeler hiç bir şekilde bu kur artışının nedenini izah edemiyor. Tahmin ediyorum 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Kongresinden sonra yeni bir hükümet kurulacak ve ben kurun 2,70'ler seviyesine düşeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Özdemir, ekonomik buldukları ve finansmanını sağlayabilecekleri ihale ve özelleştirmelere katılmak üzere her zaman kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz