Aktüel

Aktüel

Enflasyon ve kurda beklentiler geriledi

TCMB Aralık ayı Beklenti Anketi sonuçlarına göre, enflasyon ve döviz kurlarında düşüş bekleniyor.

9 ARALIK, 2019

Aktüel

Yeni TL banknotlara 'zaman aşımı' uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E8 Emisyon Grubu Yeni Türk Lirası (YTL)banknotların zaman aşımı süresinin 31 Aralık'ta dolacağını bildirdi.

9 ARALIK, 2019

Aktüel

Marka kredisi desteği artırılıyor

Türk Eximbank, vadesini artırıp faizini düşürerek yeniden düzenlediği marka kredisi ile yurt dışından marka almak isteyen ihracatçılara büyük fırsat sunuyor.

9 ARALIK, 2019

Aktüel

İnsani gelişmede 'gelişme' oldu

Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi’nde, 189 ülke arasında 59’uncu oldu.

9 ARALIK, 2019

Aktüel

Türkiye ve İtalya iş dünyası güven tazeledi

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nin ev sahipliğinde ‘Tekrar ivme kazanan Türk ekonomisi ışığında Türkiye-İtalya ticari ilişkilerinde yeni fırsatlar’ konulu ekonomik forum düzenlendi.

4 ARALIK, 2019

Aktüel

Çelik ihracatının yıldızları ödüllerini aldı

2018'de 15,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren çelik sektöründe ihracatın yıldızları ödüllerini aldı. Tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması HABAŞ, İÇDAŞ ve ÇOLAKOĞLU oldu.

4 ARALIK, 2019

Aktüel

TÜSİAD’dan “sosyal adalet” vurgusu

TÜSİAD’ın Ankara’da yaptığı yılın ikinci Yüksek İstişare Konseyinde konuşan YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski hukukun üstünlüğü, eğitim ve kadın sorunları vurgusu yaptı.

4 ARALIK, 2019

Aktüel

Yılda 9 milyar dolar tasarruf mümkün!

Sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırlayan İZODER'in Başkanı Levent Pelesen, “Türkiye’de tüm binaları yalıtımlı hale getirdiğimizde yılda 9 milyar dolar tasarruf elde etmemiz mümkün” dedi.

4 ARALIK, 2019

Aktüel

İşte yılın kadın girişimcileri

Ekonomist Dergisi’nin Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, 13. yılını geride bıraktı.

29 KASIM, 2019

Aktüel

Türk iş kadınından büyük başarı

TBWA\Grup Istanbul CEO’su Burcu Özdemir Kayımtu, dünyanın en prestijli iş ödülleri arasında gösterilen Stevie Awards’dan 3 ödülle döndü.

29 KASIM, 2019

Aktüel

Lagarde'dan inovasyon vurgusu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa'nın uzun vadede rekabet gücünü koruması için inovasyon ve yatırım yapması gerektiğini söyledi.

22 KASIM, 2019

Aktüel

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor

Çalışma Bakanı Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 2 Aralık’ta gerçekleştireceğini açıkladı.

22 KASIM, 2019

Aktüel

"Ticaret savaşından korkmuyoruz"

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD ile ticaret anlaşması yapmak istediklerini ancak Washington yönetiminin ticari bir savaşa girmesi durumunda karşılık vermekten çekinmeyeceklerini vurguladı.

22 KASIM, 2019

Aktüel

Bitcoin son 6 ayın en düşüğünde

Bitcoin'in değeri, PBoC Şangay merkezinin "Bitcoin ve kripto para alım satımına karşı sıkı önlem alacağını" duyurmasının ardından yüzde 9 düşerek 6 bin 929 dolara geriledi.

22 KASIM, 2019

Aktüel

Yolun açık olsun ağabey...

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, kasım ayında görevinden ayrıldı. Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük, Ateş'in 26 yıllık yayıncılık başarısını kaleme aldı.

22 KASIM, 2019