Kahvaltı, günün en önemli öğünü olmasının
yanı sıra özellikle hafta sonu keyfinin
vazgeçilmezi… Dostlarla uzun sohbetlere
eşlik eden kahvaltılara mekanın güzelliği
de eklenince pozitif enerjiyle doluyorsunuz. İş
dünyasının, kahvaltı için tercih ettiği mekanlar,
genellikle Emirgan, Bebek, Ortaköy, Rumelihisarı,
Anadoluhisarı, Çengelköy gibi Boğaz semtlerinde
yer alıyor. Son zamanların yükselen trendi Karaköy
mekanları ve Florya da tercih edilen semtler
arasında.
Bebek’te en çok tercih edilen mekan Mangerie.
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu
Başkanı Tankut Turnaoğlu, BKM CEO’su Soner
Canko ve Mudo CEO’su Barış Karakullukçu
bu mekanın kahvaltısını herkese tavsiye
ediyor. Karakullukçu’nun bir başka favorisi ise
Karaköy’ün popüler mekanı Mums Cafe. Çilek
Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek de
Karaköy’deki Ferahfeza’yı tercih ediyor. Sütiş’in
Emirgan, Çengelköy ve Beylerbeyi şubeleri de
iş dünyasının favorileri. Hafele Türkiye CEO’su
Hilmi Uytun, Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder,
T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıç da
bu mekanları seviyor. Kütahya Porselen’in patronu
Nafi Güral, Anadoluhisarı’ndaki Lacivert’i favorisi
olarak gösteriyor. ALB Forex’in genel müdürü Tuncay Karahan’ın kahvaltı için tercih ettiği mekan
Florya’daki Şazeli.
“İDEAL MEKANLARIM”
Ulaşım kolaylığı, muhteşem manzarası ve tarihi
dokusuyla Karaköy, İstanbul’un son birkaç yıldır
yükselen trend semtlerinden… Kaliteli mekanların
artmasıyla popülerliği yayılan Karaköy, iş dünyası
tarafından da ilgi görüyor. Çilek Mobilya’nın
yönetim kurulu üyesi Talha Çilek de bu isimlerden
biri…
Çilek’in “ideal kahvaltı mekanı” olarak
tanımladığı Ferahfeza’ya Galata Kulesi ve Tarihi
Yarımada manzarası eşlik ediyor. Çilek’in bir diğer
mekanı Sarıyer’de bulunan Lokma da zengin bir
kahvaltı menüsünün yanında muhteşem bir Boğaz
manzarasına sahip. Çilek’in mekanlar hakkında
düşünceleri ise şöyle:
“İdeal bir kahvaltı mekanı olarak Ferahfeza’yı
beğeniyorum. Doğal ürünleri, farklı tatları, samimi
sunumu ve hizmetiyle kahvaltı için bence güzel bir
mekan. Ayrıca muhteşem manzarası, bol çeşidi ve
yenilikçi menüsüyle Lokma da kahvaltı için tercih
ettiğim mekanlardan. Özellikle hafta sonları ailem
ve dostlarımla bu mekanlarda kahvaltı etmeyi çok
seviyorum.”~“KAHVALTI MOTİVE EDİYOR”
Karaköy mekanlarını tercih eden iş insanlarından
biri de Mudo’nun CEO’su Barış Karakullukçu.
Özellikle hafta sonu brunchları için Mums Cafe’yi
favorileri arasında gösteriyor. Poğaçaları, muffinleri,
baharatlı peynir topları, salatalarıyla oldukça zengin
bir menü sunan mekan, samimi ortamıyla da dikkat
çekiyor. Karakullukçu’nun bir diğer favori mekanı
ise Bebek’in popüler mekanlarından Mangerie…
“Bol sohbetli bir kahvaltı yapmak istersem ilk
durağım Mangerie oluyor” diyen iş insanı, şunları
söylüyor:
“Karaköy Fransız Geçidi’nin her zaman çok
dinlendirici bir ruhu olduğunu düşünürüm. Geçidin
içinde bulunan Mums Cafe de havası ve natürel
dekorasyonuyla buraya uyum sağladığı ve samimi
bir ortam oluşturduğu için favorilerim arasında.
Burası ailemle hafta sonu bruch’larım için ilk
tercihlerim arasında.
Arkadaşlarımla bol sohbetli bir kahvaltı yapmak
istersem de ilk durağım Mangerie oluyor. Kendi
üretikleri reçelleri, serpme kahvaltıları ve muhteşem
boğaz manzarası vazgeçilmezlerim arasına girdi.
Hafta içi yoğun iş temposunu bölmemek adına üst
yönetim toplantılarını sabahın erken saatlerinde
yapmayı tercih ediyoruz. Bu noktada toplantı için
buluştuğumuz iki mekan var: Baylan ve Emirgan
Sütiş. Toplantı öncesi güne güzel başlamamı
sağlayan boğaz havası ve geleneksel kahvaltıları
güne motive olarak başlamamı sağlıyor.”
ORTAK ADRES: BEBEK
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı
Tankut Turnaoğlu için Bebek, hayatında çok önemli
bir yere sahip… Öğrencilik yıllarını burada geçirmenin
yanı sıra eşiyle de Bebek’te tanışan Turnaoğlu, bu
semtin kendisine huzur verdiğini söylüyor. Kahvaltı
için de Bebek’i tercih ediyor. En sevdiği mekan ise
Mangerie Bebek. Evine yakın olduğu için House Cafe
Ortaköy’ün de favorileri arasında olduğunu belirten
Turnaoğlu, şunları söylüyor:
“Kahvaltı yapmak için tercih ettiğim mekanların
başında Mangerie Bebek geliyor. Ortam, yemeklerin
kalitesi ve tabii ki manzarası bu mekanı benim
için çekici kılıyor. Kahvaltı seti ve yumurtaları
favorilerim arasında. Onun dışında House Cafe
Ortaköy, evime yakın ve sabah toplantılarımı
yapabildiğim bir yer. Tabii ki buranın da ferahlatıcı
Boğaz kenarında olduğunun altını çizerim. Özel
günler ve pazar günü brunch’ı için Four Seasons
Bosphorus’a gidiyorum. Burada çocuklar için de
güzel imkanlar var.” “MEKANIN MÜDAVİMİYİM”
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) CEO’su Soner
Canko’nun kahvaltı mekanı da Mangerie Bebek.
Ailesi ve arkadaşlarıyla gittiği bu mekanda
misafirlerini ağırlamaktan da keyif alıyor. Mangerie
Bebek’in müdavimi olan Canko, burada kendisini
evinde gibi hissettiğini söylüyor. “Müşteri gibi değil,
misafir gibi ağırlanıyoruz” diyen Canko, özellikle
bahar ve yaz aylarında Mangerie’nin terasının eşsiz olduğunu söylüyor. Mekanın lezzetleri hakkında ise düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Burada kahvaltı yapmanın ne kadar keyifli olduğunu tarif etmem mümkün değil. Peynirler, ekmekler, reçeller her şey çok özel, çok taze. Mekanın menüsünde bulunan diğer lezzetler arasında favorim Mangerie’nin nefis pancake’leri… Eğer tatlıyla aranız iyiyse beyaz çikolatalı brownie’yi de kesinlikle denemelisiniz. Mekanı öğle saatlerinde ziyaret edecekseniz ve eğer yanınızda misafirleriniz de varsa kesinlikle ördekli ve istiridyeli köfteyi planlarınız arasına almanızı, hafif bir atıştırmalık istiyorsanız tam kıvamında hazırlanan ıspanaklı kişi öneririm. Bu denli kaliteli hizmet alabildiğiniz ve nefis lezzetleri tadabildiğiniz Mangerie Bebek’e henüz gitmeyenler varsa bu adresi mutlaka ziyaret edilecekler listesine eklemeliler.” “EN GÜZEL BAHANEMİZ” ALB Forex’in genel müdürü Tuncay Karahan, kahvaltı için konuştuğumuz diğer iş insanlarından biraz daha farklı bir semti seviyor. Kahvaltı için Florya’yı tercih ettiğini belirten Karahan, burada Şazeli’ye gidiyor. Yeşilköy’de ikamet ettikleri için Florya kendilerine yakınlığından dolayı tercih ettiklerini söylüyor. Boğaz’ı ise çok kalabalık olduğu için pek tercih etmiyor. Deniz kenarında konumlanan Şazeli hakkında Karahan, şunları söylüyor: “Kahvaltı, dostlarımızla hafta sonu buluşmak için en sevdiğimiz bahanemiz... Ay içerisinde mutlaka en az 1-2 defa kahvaltımızı ailecek dışarıda yaparız. Herkes Boğaz’daki kahvaltı mekanlarını sevebilir ama çok kalabalık olması ve serviste yaşanan sıkıntılar nedeniyle artık çok tercih etmiyoruz. Yeşilköy’de oturduğumuz için Florya Şazeli’yi tercih ediyoruz. Hem servisi hem serpme kahvaltısı çok güzel. Yöresel tatlarla klasik kahvaltının bir karışımı olması tercih sebebimiz.”~“GÜNE HUZURLU BAŞLIYORUM”
SİNAN KILIÇOĞLU TSYSTEMS TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ
MEKAN KRİTERLERİM
Mutlu bir güne
başlamanın yolu
kahvaltıdan geçer.
Güzel bir kahvaltı
denince, benim için
ilk akla gelen deniz
kenarı, bol oksijen
ve sakinliktir. Divan
Kalamış ve Beylerbeyi
Sütiş kahvaltı tercihlerim
arasında başta geliyor.
Lezzet, sunum, hizmet
kalitesi ve ulaşımın rahat
oluşu benim için önemli
kriterler. Bu iki mekanın
bu kriterleri layıkıyla
yerine getirdiğini
düşünüyorum.
KARMAŞADAN
UZAK
Beylerbeyi Sütiş’in
kendine özgü kahvaltılık
ürünlerini her zaman
beğenmişimdir. Kendi
üretimlerini yapan bu
markanın, doğal bir hayatın içindeymişsin gibi hissettirmesi
insanı mutlu ediyor. Divan Kalamış’ın ise sakinliğiyle birlikte
lezzetleri bir araya gelince İstanbul’un karmaşasından uzak
huzurlu bir güne başlamış oluyorsunuz.
“DOSTLARIMLA VAZGEÇİLMEZİM”
NAFİ GÜRAL KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI
DEĞİŞMEZ MEKANIM Dostlarla keyifli pazar kahvaltısı, bizim dost grubumuzun vazgeçilmezi oldu. Değişmez mekanımız ise Anadoluhisarı’ndaki Lacivert… Rumeli civarında oturan dostlarımız, Lacivert’in non stop sefer yapan teknesiyle kolayca geldikleri için her iki yakada da oturanların ulaşım sorunu olmuyor. İPLE ÇEKİYORUZ Deniz kenarında servis veriliyor, ihtiyaç olursa kapalı mekanı var. Müthiş sevecen ve esprili personeli kahvaltıya ayrı bir hava katıyor Anadolu’nun sır lezzetlerini hazırlayan şef Hüseyin ustanın her gidişimizde değişik bir sır lezzet sunuyor olması, pazarı iple çekiyor olmamızın gerekçesi oluyor. Bunların çoğunu ilk defa burada duydum. FARKLI LEZZETLER Hamsili kaykana, muhlama, kuzu etli muhacir böreği, Laz böreği, kömbe, hellim peynirli fıstıklı sucuk, elmalı baklava, çam sakızlı muhallebi, çikolata çorbası, demirhindi, nevruz, kuşburnu gibi her zaman bulamadığınız sır lezzetlerin tadılmasının keyfinin yanında, evimizdeki hijyeni hissetmemiz de bu mekanı tercih etmemizin gerekçelerinden birisi oluyor. ~BOĞAZ TUTKUNLARI
DENİZ HAVASI
Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder,
kahvaltı için Emirgan ve Çengelköy’deki Şütiş’i ve
Yeniköy’deki Emek Cafe’yi tercih ediyor. Önder, “Hafta sonu
özellikle deniz havası almak ve güzel bir kahvaltı yapmayı
seviyorum. Emirgan ve Çengelköy’deki Sütiş’te en çok
serpme kahvaltı ve kavurmalı yumurtayı seviyorum. Yeniköy
Emek Cafe’yi de arkadaşlarımla sohbet etmek ve güzel bir
menemen yemek için tercih ediyorum.
ÖĞRENCİLİK ALIŞKANLIĞI
Nestle Su Türkiye Ülke
Müdürü Serdar Seyhanlı, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci
olduğu zamanlarda keşfettiği Rumelihisarı’ndaki Kale
Cafe’ye senelerdir gidiyor. Oldukça zengin bir kahvaltı
menüsüne sahip olan kafe salaş haliyle de dikkat çekiyor.
Ayrıca muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip.
LOKASYON AVANTAJI
Boğaz’ın en güzel semtlerinden
biri de Emirgan… Kahvaltı için Emirgan’ı adres gösteren
Hafele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun, burada en çok Sütiş’e
gitmeyi tercih ediyor. Hizmet kalitesi olarak bu mekanı çok
sevdiğini ifade eden Uytun, lokasyon avantajı olduğu için iş
toplantılarını da zaman zaman burada yaptıklarını söylüyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?