CEO'nun kahvaltı mekanı

Güne başlamanın en güzel yolu iyi bir mekanda iyi bir kahvaltı yapmaktan geçiyor...

18.03.2016 16:05:060
Paylaş Tweet Paylaş
CEO'nun kahvaltı mekanı
Kahvaltı, günün en önemli öğünü olmasının yanı sıra özellikle hafta sonu keyfinin vazgeçilmezi… Dostlarla uzun sohbetlere eşlik eden kahvaltılara mekanın güzelliği de eklenince pozitif enerjiyle doluyorsunuz. İş dünyasının, kahvaltı için tercih ettiği mekanlar, genellikle Emirgan, Bebek, Ortaköy, Rumelihisarı, Anadoluhisarı, Çengelköy gibi Boğaz semtlerinde yer alıyor. Son zamanların yükselen trendi Karaköy mekanları ve Florya da tercih edilen semtler arasında. Bebek’te en çok tercih edilen mekan Mangerie. P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, BKM CEO’su Soner Canko ve Mudo CEO’su Barış Karakullukçu bu mekanın kahvaltısını herkese tavsiye ediyor. Karakullukçu’nun bir başka favorisi ise Karaköy’ün popüler mekanı Mums Cafe. Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek de Karaköy’deki Ferahfeza’yı tercih ediyor. Sütiş’in Emirgan, Çengelköy ve Beylerbeyi şubeleri de iş dünyasının favorileri. Hafele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun, Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıç da bu mekanları seviyor. Kütahya Porselen’in patronu Nafi Güral, Anadoluhisarı’ndaki Lacivert’i favorisi olarak gösteriyor. ALB Forex’in genel müdürü Tuncay Karahan’ın kahvaltı için tercih ettiği mekan Florya’daki Şazeli.
“İDEAL MEKANLARIM”
Ulaşım kolaylığı, muhteşem manzarası ve tarihi dokusuyla Karaköy, İstanbul’un son birkaç yıldır yükselen trend semtlerinden… Kaliteli mekanların artmasıyla popülerliği yayılan Karaköy, iş dünyası tarafından da ilgi görüyor. Çilek Mobilya’nın yönetim kurulu üyesi Talha Çilek de bu isimlerden biri… Çilek’in “ideal kahvaltı mekanı” olarak tanımladığı Ferahfeza’ya Galata Kulesi ve Tarihi Yarımada manzarası eşlik ediyor. Çilek’in bir diğer mekanı Sarıyer’de bulunan Lokma da zengin bir kahvaltı menüsünün yanında muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip. Çilek’in mekanlar hakkında düşünceleri ise şöyle: “İdeal bir kahvaltı mekanı olarak Ferahfeza’yı beğeniyorum. Doğal ürünleri, farklı tatları, samimi sunumu ve hizmetiyle kahvaltı için bence güzel bir mekan. Ayrıca muhteşem manzarası, bol çeşidi ve yenilikçi menüsüyle Lokma da kahvaltı için tercih ettiğim mekanlardan. Özellikle hafta sonları ailem ve dostlarımla bu mekanlarda kahvaltı etmeyi çok seviyorum.”~“KAHVALTI MOTİVE EDİYOR”
Karaköy mekanlarını tercih eden iş insanlarından biri de Mudo’nun CEO’su Barış Karakullukçu. Özellikle hafta sonu brunchları için Mums Cafe’yi favorileri arasında gösteriyor. Poğaçaları, muffinleri, baharatlı peynir topları, salatalarıyla oldukça zengin bir menü sunan mekan, samimi ortamıyla da dikkat çekiyor. Karakullukçu’nun bir diğer favori mekanı ise Bebek’in popüler mekanlarından Mangerie… “Bol sohbetli bir kahvaltı yapmak istersem ilk durağım Mangerie oluyor” diyen iş insanı, şunları söylüyor: “Karaköy Fransız Geçidi’nin her zaman çok dinlendirici bir ruhu olduğunu düşünürüm. Geçidin içinde bulunan Mums Cafe de havası ve natürel dekorasyonuyla buraya uyum sağladığı ve samimi bir ortam oluşturduğu için favorilerim arasında. Burası ailemle hafta sonu bruch’larım için ilk tercihlerim arasında. Arkadaşlarımla bol sohbetli bir kahvaltı yapmak istersem de ilk durağım Mangerie oluyor. Kendi üretikleri reçelleri, serpme kahvaltıları ve muhteşem boğaz manzarası vazgeçilmezlerim arasına girdi. Hafta içi yoğun iş temposunu bölmemek adına üst yönetim toplantılarını sabahın erken saatlerinde yapmayı tercih ediyoruz. Bu noktada toplantı için buluştuğumuz iki mekan var: Baylan ve Emirgan Sütiş. Toplantı öncesi güne güzel başlamamı sağlayan boğaz havası ve geleneksel kahvaltıları güne motive olarak başlamamı sağlıyor.”
ORTAK ADRES: BEBEK
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu için Bebek, hayatında çok önemli bir yere sahip… Öğrencilik yıllarını burada geçirmenin yanı sıra eşiyle de Bebek’te tanışan Turnaoğlu, bu semtin kendisine huzur verdiğini söylüyor. Kahvaltı için de Bebek’i tercih ediyor. En sevdiği mekan ise Mangerie Bebek. Evine yakın olduğu için House Cafe Ortaköy’ün de favorileri arasında olduğunu belirten Turnaoğlu, şunları söylüyor: “Kahvaltı yapmak için tercih ettiğim mekanların başında Mangerie Bebek geliyor. Ortam, yemeklerin kalitesi ve tabii ki manzarası bu mekanı benim için çekici kılıyor. Kahvaltı seti ve yumurtaları favorilerim arasında. Onun dışında House Cafe Ortaköy, evime yakın ve sabah toplantılarımı yapabildiğim bir yer. Tabii ki buranın da ferahlatıcı Boğaz kenarında olduğunun altını çizerim. Özel günler ve pazar günü brunch’ı için Four Seasons Bosphorus’a gidiyorum. Burada çocuklar için de güzel imkanlar var.”
“MEKANIN MÜDAVİMİYİM”
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) CEO’su Soner Canko’nun kahvaltı mekanı da Mangerie Bebek. Ailesi ve arkadaşlarıyla gittiği bu mekanda misafirlerini ağırlamaktan da keyif alıyor. Mangerie Bebek’in müdavimi olan Canko, burada kendisini evinde gibi hissettiğini söylüyor. “Müşteri gibi değil, misafir gibi ağırlanıyoruz” diyen Canko, özellikle bahar ve yaz aylarında Mangerie’nin terasının eşsiz olduğunu söylüyor. Mekanın lezzetleri hakkında ise düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Burada kahvaltı yapmanın ne kadar keyifli olduğunu tarif etmem mümkün değil. Peynirler, ekmekler, reçeller her şey çok özel, çok taze. Mekanın menüsünde bulunan diğer lezzetler arasında favorim Mangerie’nin nefis pancake’leri… Eğer tatlıyla aranız iyiyse beyaz çikolatalı brownie’yi de kesinlikle denemelisiniz. Mekanı öğle saatlerinde ziyaret edecekseniz ve eğer yanınızda misafirleriniz de varsa kesinlikle ördekli ve istiridyeli köfteyi planlarınız arasına almanızı, hafif bir atıştırmalık istiyorsanız tam kıvamında hazırlanan ıspanaklı kişi öneririm. Bu denli kaliteli hizmet alabildiğiniz ve nefis lezzetleri tadabildiğiniz Mangerie Bebek’e henüz gitmeyenler varsa bu adresi mutlaka ziyaret edilecekler listesine eklemeliler.” 
“EN GÜZEL BAHANEMİZ” 
ALB Forex’in genel müdürü Tuncay Karahan, kahvaltı için konuştuğumuz diğer iş insanlarından biraz daha farklı bir semti seviyor. Kahvaltı için Florya’yı tercih ettiğini belirten Karahan, burada Şazeli’ye gidiyor. Yeşilköy’de ikamet ettikleri için Florya kendilerine yakınlığından dolayı tercih ettiklerini söylüyor. Boğaz’ı ise çok kalabalık olduğu için pek tercih etmiyor. Deniz kenarında konumlanan Şazeli hakkında Karahan, şunları söylüyor: “Kahvaltı, dostlarımızla hafta sonu buluşmak için en sevdiğimiz bahanemiz... Ay içerisinde mutlaka en az 1-2 defa kahvaltımızı ailecek dışarıda yaparız. Herkes Boğaz’daki kahvaltı mekanlarını sevebilir ama çok kalabalık olması ve serviste yaşanan sıkıntılar nedeniyle artık çok tercih etmiyoruz. Yeşilköy’de oturduğumuz için Florya Şazeli’yi tercih ediyoruz. Hem servisi hem serpme kahvaltısı çok güzel. Yöresel tatlarla klasik kahvaltının bir karışımı olması tercih sebebimiz.”~“GÜNE HUZURLU BAŞLIYORUM”
SİNAN KILIÇOĞLU TSYSTEMS TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ
MEKAN KRİTERLERİM

Mutlu bir güne başlamanın yolu kahvaltıdan geçer. Güzel bir kahvaltı denince, benim için ilk akla gelen deniz kenarı, bol oksijen ve sakinliktir. Divan Kalamış ve Beylerbeyi Sütiş kahvaltı tercihlerim arasında başta geliyor. Lezzet, sunum, hizmet kalitesi ve ulaşımın rahat oluşu benim için önemli kriterler. Bu iki mekanın bu kriterleri layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum.
KARMAŞADAN UZAK
Beylerbeyi Sütiş’in kendine özgü kahvaltılık ürünlerini her zaman beğenmişimdir. Kendi üretimlerini yapan bu markanın, doğal bir hayatın içindeymişsin gibi hissettirmesi insanı mutlu ediyor. Divan Kalamış’ın ise sakinliğiyle birlikte lezzetleri bir araya gelince İstanbul’un karmaşasından uzak huzurlu bir güne başlamış oluyorsunuz.

“DOSTLARIMLA VAZGEÇİLMEZİM”
NAFİ GÜRAL KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

DEĞİŞMEZ MEKANIM 

Dostlarla keyifli pazar kahvaltısı, bizim dost grubumuzun vazgeçilmezi oldu. Değişmez mekanımız ise Anadoluhisarı’ndaki Lacivert… Rumeli civarında oturan dostlarımız, Lacivert’in non stop sefer yapan teknesiyle kolayca geldikleri için her iki yakada da oturanların ulaşım sorunu olmuyor. 
İPLE ÇEKİYORUZ 
Deniz kenarında servis veriliyor, ihtiyaç olursa kapalı mekanı var. Müthiş sevecen ve esprili personeli kahvaltıya ayrı bir hava katıyor Anadolu’nun sır lezzetlerini hazırlayan şef Hüseyin ustanın her gidişimizde değişik bir sır lezzet sunuyor olması, pazarı iple çekiyor olmamızın gerekçesi oluyor. Bunların çoğunu ilk defa burada duydum. 
FARKLI LEZZETLER 
Hamsili kaykana, muhlama, kuzu etli muhacir böreği, Laz böreği, kömbe, hellim peynirli fıstıklı sucuk, elmalı baklava, çam sakızlı muhallebi, çikolata çorbası, demirhindi, nevruz, kuşburnu gibi her zaman bulamadığınız sır lezzetlerin tadılmasının keyfinin yanında, evimizdeki hijyeni hissetmemiz de bu mekanı tercih etmemizin gerekçelerinden birisi oluyor. ~BOĞAZ TUTKUNLARI
DENİZ HAVASI

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, kahvaltı için Emirgan ve Çengelköy’deki Şütiş’i ve Yeniköy’deki Emek Cafe’yi tercih ediyor. Önder, “Hafta sonu özellikle deniz havası almak ve güzel bir kahvaltı yapmayı seviyorum. Emirgan ve Çengelköy’deki Sütiş’te en çok serpme kahvaltı ve kavurmalı yumurtayı seviyorum. Yeniköy Emek Cafe’yi de arkadaşlarımla sohbet etmek ve güzel bir menemen yemek için tercih ediyorum.
ÖĞRENCİLİK ALIŞKANLIĞI
Nestle Su Türkiye Ülke Müdürü Serdar Seyhanlı, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci olduğu zamanlarda keşfettiği Rumelihisarı’ndaki Kale Cafe’ye senelerdir gidiyor. Oldukça zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olan kafe salaş haliyle de dikkat çekiyor. Ayrıca muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip.
LOKASYON AVANTAJI
Boğaz’ın en güzel semtlerinden biri de Emirgan… Kahvaltı için Emirgan’ı adres gösteren Hafele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun, burada en çok Sütiş’e gitmeyi tercih ediyor. Hizmet kalitesi olarak bu mekanı çok sevdiğini ifade eden Uytun, lokasyon avantajı olduğu için iş toplantılarını da zaman zaman burada yaptıklarını söylüyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz