'Demir' gibi yatırım!

5 milyarlık dev bütçe nereye ayrılacak?

20.10.2014 18:19:040
Paylaş Tweet Paylaş
'Demir' gibi yatırım!
Hükümet, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK), 2015 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine dair kararını onayladı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, 2015 yılı programında yer alan hedeflere ulaşılması amacıyla, politika, strateji, bölge planları ile bölgesel gelişmeye yönelik programların ve yatırımların izlenerek koordineli biçimde yürütülmesi amaçlandığı belirtildi.

İŞTE EN FAZLA MAAŞ VEREN ŞİRKETLER! TIKLAYIN...

NEREYE NE KADARLIK YATIRIM BÜTÇESİ AYRILDI?

Yatırım programında yıl içinde proje alınmasıyla ilgili taleplerden maliyeti 100 milyon liraya kadar olanlar Kalkınma Bakanı onayıyla, 100 milyon liranın üzerindeki projeler YPK tarafından karar bağlanacak. Kamu kuruluşları, işletmeye alacakları tesisler için ihtiyaç duydukları personeli ilgili bakanlığın onayı ile yatırım süresi içinde istihdam edebilecekler. Resmi Gazete'de yayımlanın listede, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait olan işletmeci kuruluşların 2015 yılına ilişkin yatırımlarının da toplam 11.17 milyar lira olması öngörüldü. Buna göre en çok yatırımı 5 milyar lira ile Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD), 1.65 milyar lira ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve 1.45 milyar lira ile Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) yapacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz