Migros'ta flaş gelişme!

Yazıcılar Holding'den yapılan açıklamada Migros hisse satışı için sürenin uzatıldığı kaydedildi. İşte yapılan açıklamanın detayları...

6.05.2015 15:21:320
Paylaş Tweet Paylaş
Migros'ta flaş gelişme!
Yazıcılar Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Migros hisse satışı için sürenin uzatıldığı kaydedildi.

İMZALAR ATILMIŞTI

Şirketten yapılan açıklamada, ''31.12.2014 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH) ile Migros Ticaret A.Ş.'nin (Migros) nihai ana ortağı BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A. (Moonlight Capital) arasında, Migros'a dolaylı olarak %40,25 oranında iştirak edilmesi konusunda resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması kaydıyla hisse alım sözleşmesi imzalanmıştı. Bu süreçte, 08.01.2015 tarihinde Rekabet Kurumu izni için başvuru yapılmıştı.

27.04.2015 tarihinde açıkladığımız üzere, Rekabet Kurulu'nun sözkonusu işlem ile ilgili incelemelerinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Bu durum sebebiyle AEH ve Moonlight Capital arasında varılan mutabakat sonucunda, Hisse Satış Sözleşmesi'nin süresinin uzatılmasına karar verilmiştir.  Hisse alımı için Moonlight Capital'e bir adet Migros hisse karşılığında ödenecek 26 TL'lik fiyat, yaklaşık %57'si TL ve %43'ü Euro'dan oluşmak üzere olarak iki bileşene ayrılarak revize edilmiştir.

Bunun yanısıra,  01.05.2015 tarihinden işlemlerin kapanışına kadar geçecek süre içerisinde AEH, Moonlight Capital'a, kapanış tarihinde ödeyeceği toplam tutar üzerinden belli bir tutarda faiz ödeyecektir.'' denildi.

REKABET KURULU İNCELEMEYE ALMIŞTI
Rekabet Kurulu, Anadolu Endüstri Holding tarafından Moonlight Capital kontrolündeki MH Perakendecilik'in çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros üzerinde tek kontrolün sağlanmasına ilişkin başvurunun nihai incelemeye alındığını açıklamıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz