Paşabahçe'de hisse satışı!

Şişecam, portföyündeki Paşabahçe hisselerinin bir kısmını 125 milyon euroya sattı. Taraflar hisse satışı için karşılıklı sözleşme imzaladı

30.10.2014 11:45:130
Paylaş Tweet Paylaş
Paşabahçe'de hisse satışı!
Cam üreticisi Şişecam, bağlı ortaklıkları Trakya Cam, Anadolu Cam ve Soda Sanayii portföyündeki, toplam 33.3 milyon lira nominal değerdeki Paşabahçe Cam Sanayii hisselerini 125 milyon euroya European Bank for Reconstruction and Development'a (EBRD) satmak için sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre EBRD'nin Paşabahçe'den yüzde 15.44 hisse satın aldı.  

BU MESLEKLERE PARA VE İŞ ÇOK! TIKLAYIN...

AÇIKLAMADA NELERE DİKKAT ÇEKİLDİ?

Şişecam'dan KAP'a gönderilen açıklamaya göre, Trakya Cam portföyündeki 14.3 milyon adet hisse 53.6 milyon Euro’ya, Anadolu Cam'daki 9.5 milyon adet hisse 35.7 milyon Euro’ya, Soda Sanayii'ndeki 9.5 milyon adet hisse 35.7 milyon euroya satılacak. Düzenlenen toplantıda konuşan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Paşabahçe’de hisse satışından elde edilecek gelirin bir kısmı idame yatırımları, bir kısmı yeni yatırım, belki bir kısmı da satın almalarda kullanılacak. Paşabahçe’de EBRD'ye hisse satışımız Paşabahçe’yi halka açma fikrimizi değiştirmedi, aksine süreci hızlandırarak hayata geçirme arzumuz var. Paşabahçe’de halka arz oranı o günün şartlarına göre şekillenecek, ancak minimum EBRD'nin payı kadar daha bir halka açıklık yaratmak istiyoruz” dedi. Kırman,  “Bildiğiniz üzere EBRD, Türkiye’deki faaliyetlerine 2009 yılında başladı. Şişecam Topluluğu’nun EBRD ile karşılıklı güvene dayalı ilişkisinin temeli ise bu tarihten tam 12 yıl önce, 1997 yılında Gürcistan’daki cam ambalaj yatırımımızla atıldı. İşbirliğimiz başta Rusya olmak üzere Türkiye, Bulgaristan ve Ukrayna’daki çeşitli proje ve yatırımlarımıza EBRD’nin sağladığı kredilerle günümüze kadar devam etti” diye konuştu. Kırman, “Soda Sanayi'nin halka açıklığını da daha sonra yükselteceğiz” diye devam etti.

EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti ise yarın Londra’da resmen imzalanacak olan ortaklık anlaşmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Çok iyi bilinen ve saygıdeğer bir Türk şirketi olan Paşabahçe Cam’a ortak olarak Şişecam Topluluğu ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu işbirliğiyle zaten güçlü olan Paşabahçe Cam daha da güçlenecektir.” Ortaklığın açıklandığı İstanbul’daki toplantıda konuşan EBRD Türkiye Ülke Direktörü Michael Davey de “Bu anlaşma, EBRD’nin Türkiye’de daha fazla öz sermaye yatırımı yapma ve Türk şirketlerinin büyümesini destekleme isteğinin bir kanıtıdır” dedi. Toplantıya EBRD Sermaye Yatırımları Direktörü Peter Bryde de katıldı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz