Yeni Mustang'i ilk kim sipariş verdi?

Türkiye’de yılın üçüncü yarısında satılmaya başlanacak Mustang için ilki Rahmi Koç’tan olmak üzere şimdiden 45 ön sipariş var.

21.05.2015 09:32:240
Paylaş Tweet Paylaş
Yeni Mustang'i ilk kim sipariş verdi?
Amerika’nın en kült objelerinden Ford Mustang otomobiller 50 yıllık tarihinde ilk defa resmi olarak Avrupa yollarına çıkıyor. Türkiye’de yılın üçüncü yarısında satılmaya başlanacak Mustang için ilki Rahmi Koç’tan olmak üzere şimdiden 45 ön sipariş var.

YILDIZLARA ROL ARKADAŞLIĞI YAPTI

İlk defa 1964’te üretilen Mustang 9 binin üzerinde şarkı, TV şovu ve bilgisayar oyununa konuk oldu. Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham ve Tom Cruise gibi yıldızlara filmlerde rol arkadaşlığı yaptı. Ancak ikonik at figürlü logosuyla 9 milyonu aşkın satış rakamına sahip Mustang otomobillerini bugüne kadar Avrupa’da göremiyorduk. 50 yılın sonunda Mustang okyanusu aşarak ilk defa Avrupa yollarına çıkıyor.

Avrupa pazarında satışa sunulacağı haberi duyulduktan sonra 2 bin 600’ü aşkın ön sipariş alındı. Hürriyet'in haberine göre yeni Msutang, Türkiye’deyse yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Fiyatının 150 bin dolar civarında olacağı bekleniyor. İlk ön siparişi Rahmi Koç verdi. Onunla birlikte sırada bıklayan 45 sipariş daha var. 

AZ PLASTİK, ÇOK DERİ
Peki bu efsane Amerikalı bugüne kadar neden Avrupa’ya gelmedi? Ford’un ‘Mustang Uzmanı’ yetkilisi Jan Herzog, bu soruyu “Bugüne kadar Avrupa’ya hazır değildi” diye cevaplıyor: “Uygun teknoloji ve tasarıma şimdi ulaştık. Aracın dış tarafı Amerikalı içiyse Avrupalı oldu. Avrupa’ya uygun süspansiyon ve ufak motor, daha iyi emisyon sistemiyle birlikte iç tasarımda daha az plastik ve daha çok deri kullanıldı.” Mustang’in alçak ve geniş tavanı, dik eğimli ön ve yan camları, uzun motor kaputu, kısa bagaj kapağı, köpekbalığı burnu şeklindeki tampon ve dört nala koşan kısrak figürlü Mustang logosuysa değimeyen detaylardan. Mühendisler, motor sesinin bile orijinaline benzemesi için uzun çalışmalar yaptı.

DOKUNMATİK EKRAN KLASİK DÜĞME BULUŞMASI
MICHIGAN’da üretilen yeni Mustangler, Fastback ve Convertible gövde seçeneklerinde 2.3-litre EcoBoost 317 PS ve 5.0-litre Ti-VCT V8 421 PS’lik motorlarla 10 farklı renkte satışa sunulacak. Amerika’daki düz yollardan sonra Avrupalı sürücülerin sürüş beklentilerine göre geliştirilen motorlar, yokuş kalkış desteğine sahip 6 ileri düz veya direksiyondan vites değiştirme kulakçıklarına sahip 6 ileri otomatik şanzımanlarla tercih edilebiliyor.

Aracın içinde geniş ve anlaşılması kolay 8 inçlik dokunmatik ekran ve hemen altında farklı sürüş modları seçebileceğiniz daha ‘klasik’ tarzda düğmeler var. Sürüş için normal, spor, pist ve kar/ıslak olmak üzere dört farklı seçenek var.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz