Zafer Syriza'nın!

Yunanistan erken genel seçimlerinin galibi tasarruf önlemlerine karşı çıkan muhalefet koalisyonu Syriza oldu

26.01.2015 10:04:550
Paylaş Tweet Paylaş
Zafer Syriza'nın!
Yunanistan seçimlerinde tasarruf önlemlerine karşı çıkan Syriza zafer kazandı. Yunanistan'da dün yapılan erken genel seçimleri kazanan aşırı sol Syriza partisinin başkanı Alexis Çipras, beş yıldır uygulanan tasarruf önlemleri dönemini "utanç ve acı dolu" olarak niteledi ve bu dönemin sona erdiğini söyledi.

2014'TE EN ÇOK HANGİ OTOMOBİL SATILDI? TIKLAYIN!


Oyların yüzde 99'undan fazlasının sayımına göre, Syriza yüzde 36.3 oyla parlamentodaki 300 sandalyeden 149'unu alırken, eski başbakan Antonis Samaras'ın Yeni Demokrasi Partisi'nin 8.5 puan önünde yer aldı. Çipras'ın bugün küçük siyasi partilerden Bağımsız Yunanistan ile koalisyon kurma görüşmelerine başlaması bekleniyor.

YARDIMA KARŞI ÇIKIYOR

İki parti de Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tasarruf önlemleri koşuluyla Yunanistan'a 2010 yılında verdiği mali yardıma karşı çıkıyor. Çipras tek başına salt çoğunluğa ulaşamamış olsa da sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, tasarruf önlemlerinin dayatıldığı mali yardıma açıkça karşı çıkan ilk Euro Bölgesi başbakanı olacak. Çipras Atina'da toplanan binlerce taraftarına hitaben dün yaptığı konuşmada, "Yunanistan yıkıcı tasarruf dönemini, korkuyu ve otoriter yönetimi geride bıraktı, beş yıllık utanç ve acı dolu dönemi geride bıraktı" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz