Aziz Torun: "Kentsel dönüşüm başarılı olamadı"

Torunlar Holding Yönetim Kurulu Aziz Torun, kentsel dönüşümde tarafların birbiriyle kavga etmekten iş çıkaramadıklarını söyledi.

5.06.2015 11:49:470
Paylaş Tweet Paylaş
Aziz Torun: "Kentsel dönüşüm başarılı olamadı"

Kentsel dönüşümün başarılı olamamasının birçok nedeni olduğunu söyleyen Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bir kere bakanlık, belediye ve TOKİ birlikte hareket edip rezerv alanlarını oluşturamadı" diye konuştu. Capital'in haziran sayısına özel konuşan Torun, kentsel dönüşümün sadece lüks semtlerde realize olduğunu da belirtti. Torun, "Parsel bazında dönüşüm oluyor. Bu da kentsel dönüşümün sınırlı kalmasına neden oluyor. Alt ve orta gelir grubunda esas riskli olan binalara uygulama yapılamadı. Adalar bazında düzenlemenin yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşümde hakkına razı olmayan şahıslar çıkabiliyor. Hukuki süreçler uzun"  dedi. 
Bunların kısa sürede çözümlenmesi için kamu otoritesinin hakem olması gerektiğine de değinen Torun, "Bizim projede KİPTAŞ hakem rolünde, koordinatör olarak görev yapıyor. Diğer kentsel dönüşüm projelerinde de TOKİ veya belediye hakem rolünü üstlenebilir. Burada önemli olan bütün tarafların itibar edeceği, objektif bir otorite olması. Yoksa kentsel dönüşümde taraflar birbiriyle kavga etmekten iş çıkaramıyor" diye konuştu. 

 

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz