Beğendik alım sinyalini Capital'e vermişti

Beğendik'in 10 Tesco Kipa mağazasını 40 milyon TL'ye devralmak için anlaşma görüşmelerinin sürdüğü konuşuluyor. Kipa tarafı henüz bir anlaşmaya varılmadığını açıklasa da Hacı Beğendik, Capital'e satın almayla ilgili ilk sinyalleri geçen yıl vermişti.

14.09.2015 12:11:450
Paylaş Tweet Paylaş
Beğendik alım sinyalini Capital'e vermişti

Beğendik’in Ankara, Mersin ve Denizli’deki toplam 10 Tesco Kipa mağazasını 40 milyon TL bedelle devralmak için el sıkıştığı konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl Real’i de bünyesine katan şirketin 8 mağazaya Real tabelası asacağı kulislerde konuşuluyor. Kipa tarafından ise henüz bir netliğin olmadığı ve müzakerelerin hala sürdüğü açıklaması yapıldı.

Kayserili Beğendik, geçen yıl Alman Real’in Türkiye operasyonundaki mağazaları satın alınca da tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. Beğendik Grubu İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik, Capital’e verdiği söyleşide, Tesco Kipa’yla ilgilendiğinin sinyallerini de isim vermeden ilk kez dile getirmişti. Beğendik söyleşide, “2020 hedefimiz, 10 milyar TL ciroya ulaşmak ve Türkiye’nin en büyük perakendecisi olmak. 2015’te satın almayı planladığım bir zincir var. Onu takip ediyorum. Mağaza sayısı çok değil. Ancak bu anlaşma mutlaka olmak zorunda. 2015’te görüşmeleri başlatacağım” demişti. 


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz