SOCAR Türkiye'de genel müdür değişikliği

SOCAR Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Genel Müdürü oldu.

25.04.2016 17:13:470
Paylaş Tweet Paylaş
SOCAR Türkiye'de genel müdür değişikliği
SOCAR Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildi. Petkim ve SOCAR Türkiye’de 2008 yılından bu yana üstlendiği görevlerle SOCAR Türkiye grup şirketlerine büyük katkı sağlayan Kenan Yavuz CEO’luk görevinden ayrılırken, yeni dönemde grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirecek.

25 Nisan 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla aynı tarihten geçerli olmak üzere daha önce SOCAR Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

KENAN YAVUZ SOCAR'DAN AYRILDI

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, bayrak değişimine ilişkin yaptığı açıklamada Kenan Yavuz’a, SOCAR Türkiye’ye sağladığı tüm özverili katkıları için teşekkür ederken Zaur Gahramanov’a yeni görevinde başarılar diledi.

Kenan Yavuz’un görev süresi boyunca SOCAR Türkiye’ye bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Vagif Aliyev şöyle konuştu: “SOCAR Türkiye, Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza attı. Sayın Yavuz’un Petkim ile Türkiye’nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır. Sayın Kenan Yavuz, Grup Şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO’luğu boyunca hem şirketlerimizin yatırımlarının ilerlemesine hem de Türkiye’nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesi adına önemli katkılarda bulunmuştur.”

Vagif Aliyev, yeni dönemde Socar Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürütecek olan Zaur Gahramanov’un sekiz yılı aşkın süredir SOCAR bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Zaur Gahramonov, SOCAR’daki görevleri süresince uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıran çalışmalara imza attı. Küresel vizyonumuzun daha da genişlemesine, derinleşmesine ciddi katkılar yaparken SOCAR bünyesinde farklı görevleri büyük başarıyla yürüttü. Kendisine Genel Müdürlük görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye’nin başarı çıtasını ve iki kardeş ülkenin enerji sektöründeki konumunu daha da yukarılara taşıyacaktır.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz