Kotil: Bekar pilotlar evlensin

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bekar olan pilotların bir an önce evlenmelerini istedi.

20.04.2015 10:38:550
Paylaş Tweet Paylaş
Kotil: Bekar pilotlar evlensin
Türk Hava Yolları (THY) 86 yeni pilot için bugün Florya'daki Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi'nde dün tören düzenledi. Törende bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Fransa'da yaşanan uçak kazasındaki pilotun psikolojik durumuna gönderme yaparak bekar olanlardan bir an önce evlenmelerini istedi.

YOĞURT KRALI ESKİ EŞİYLE UZLAŞTI! TIKLAYIN!

Germanwings Havayolları uçağının Fransa topraklarına düşmesi sonucu yaşanan feci kazada pilotun psikolojik bozukluk nedenlerinden birisinin sevgilisi ile olan ilişkisinde yaşadığı olumsuzluk olduğunun belirlenmesi üzerine Temel Kotil yeni pilotlara yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

"BEKAR OLANLARA EVLİLİK İÇİN YÖNLENDİRME YAPIYORUZ"
"Allah göstermesin Fransa'da ki kaza bize çok yeni bir şey öğretti. Pilotluğun aslında çok kritik bir görev olduğunu. Pilot arkadaşların bayan olsun erkek olsun yaşam stillerinin çok önemli olduğunu gördük. Orda kazaya sebep olan pilotun kız arkadaşından ayrıldıktan sonra böyle bir kaza olmuş. Dolayısıyla arkadaşlar kesin olarak bekar olanlara evlilik için yönlendirme yapıyoruz, onu bilin.
Temel Kotil, Türkiye'nin uzaya çıkacak ilk astronotunun belki THY pilotları arasından çıkabileceğini belirterek, “Bu 40 yıl içinde Türkiye'nin kendi astronotu olur. O da sizin içinizden çıkar. Türk Hava Yolları'na hoş geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun“ dedi.

AFRİKA'NIN ORTA SINIFINI THY GELİŞTİRDİ
Kotil, THY uçuşlarının Afrika'ya sosyal ve ekonomik katkısına da değindiği konuşmada, “Madrid'de öğrendim. Afrika'ya çok sefer yaptığımız için Afrika'da ki orta sınıfın oluşmasına katkıda bulunuyormuşuz. Bu çok önemli. Afrika'da elit bir tabaka var yani ticareti yapan, gidip gelen varsa bilir. Süper zenginler, bir de çok fakir karnını doyuramayan insanlar var Afrika'da. Bu zamana kadar uçuş az olunca. Örnek vereyim Nijer'in başkentine Air France haftada 3 sefer yapıyordu biz haftada 5 sefer yapıyoruz" diye konuştu.

KADIN PİLOT SAYISI AZ
Büyüme rakamlarında THY'nin çift haneli olması için çalıştıklarını bildiren Kotil, yeni mezun olan 86 pilotun sadece üçünün kadın olmasının kendisinde rahatsızlık yarattığını belirterek, “Şu anda filomuzda sadece 40 kadın pilot var. 4 bin pilotumuz var yarısı kadın olsa 2 bin yapar. Biz bundan vaz geçtik. Hiç olmazsa yüzde 10 olsun, yani 400 olsun. Tüm şartlara uygun kadınları pilot olmaya davet ediyorum" dedi.

THY Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora ise, “Uçuş Eğitim Akademisi'nin pilot ihtiyacını kendi kaynaklarından karşılamak üzere 2005 yılında başlattığı bu çalışmada bugüne kadar 259 aday yetiştirildi. Bunlar filoda 2. pilot olarak uçmaya başladı. Pilotluk zor bir meslektir. Cumartesi pazarı yoktur" şeklinde konuştu. Düzenlenen törene pilotların aileleri de katıldı. İlk olarak yeni dönemin üç kadın pilotu olan Duygu Kaygusuz, Gülay Kaşlı ve Zehra Tuğçe Erbi'nin brövelerini Temel Kotil taktı ve diplomalarını verdi. Tören sırasında çocuklarının mezun olmasına duygulanan aileler gözyaşı döktü.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz