Ulukaya, 2 bin çalışanını şirketine ortak ediyor

Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani, şirketin hisselerinin bir bölümünü işçilere dağıtma kararı aldı.

27.04.2016 17:23:580
Paylaş Tweet Paylaş
Ulukaya, 2 bin çalışanını şirketine ortak ediyor
ABD'li yoğurt markası Chobani, dünyanın her yerindeki tam zamanlı çalışanlarının, şirketin büyümesinden pay alacakları özel bir hisse paylaşım programını başlattı. Hamdi Ulukaya’nın aldığı kararla hayata geçirilen hisse paylaşım programı, 2.000 Chobani çalışanının şirketin büyümesine paralel olarak belirli oranlarda hisse sahibi olmalarını sağlıyor. Chobani Shares adı verilen hisse paylaşım modeli ile şirketin gelecekteki değerinin %10’una denk gelen hisseler, en yüksek değerlerine Chobani’nin halka arzı durumunda ulaşacak.

ABD’nin lider yoğurt şirketi Chobani, çalışanlarının şirket büyümesinden pay alacakları bir hisse paylaşım modelini hayata geçirdi. Chobani kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın başlattığı bu programdan, yeni işe başlayanlar da dahil olmak üzere tam zamanlı çalışan tüm Chobani personeli yararlanacak.

“Chobani Shares” adı verilen ortaklık programından 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren, yaklaşık 2.000 çalışanın yararlanacağını açıklayan Ulukaya, bu yeni programı dünyadaki tüm Chobani çalışanlarının şirketin gelecekteki büyümesinden pay alacakları özel bir hisse-ödül sistemi olarak tanımladı.

Hamdi Ulukaya, önce New York’taki South Edmeston ve Norwich’deki fabrika ve ofislerindeki Chobani çalışanlarına, daha sonra sırayla Idaho’daki Twin Falls fabrikası ve New York Soho ofislerindeki Chobani çalışanlarına bu haberi bizzat vermek üzere bir tur başlattı.

Ulukaya, Chobani çalışanlarına hitap ettiği konuşmasında “Biz her zaman farklı bir şirket olduk. Misyonumuz ve ruhumuzdan güç alarak, köklü değerlerimiz, gıda felsefemiz ve çalışanlarımız sayesinde başarı elde ettik” dedi.

Ulukaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanlarımızı ve içinde yaşadığımız çevremizi desteklemeye, onlara fırsat ve erişim olanakları sağlamaya her zaman önem verdik. Ne yaptığımızı ve kim için yaptığımızı hiç aklımızdan çıkarmadık. Biz herkesin lezzetli, besleyici ve doğal gıdalara ulaşması için çalışıyoruz. Bir yandan da bir gıda şirketi olmanın ötesinde, topluma değer katacak daha büyük idealler için çaba harcıyoruz. İşe giriştiğimiz ilk günden beri en büyük hayalim, başarılarımızı tüm Chobani ailesiyle paylaşmak ve ortak geleceğimizde hepimizin pay sahibi olmasını sağlamaktı. Chobani’yi büyütmeyi ve modern bir gıda şirketi olarak misyonumuzu daha ileriye taşımayı hedefledim. Bu yolculukta neredeyse 10. yılımızdayız ve birlikte başardıklarımızdan ötürü kıvanç duyuyorum. Bugün, Chobani için yeni bir sayfa açıyoruz. Şu andan başlayarak, hepimiz Chobani’nin geleceğinin bir parçası olabiliriz. Chobani Shares modeli ile, tam zamanlı çalışanlarımız, şirketin zaman içerisinde kaydedeceği büyümeden pay alma şansına sahip olacak."

Uzun vadeli bir değer yaratmak için kendi kaynaklarıyla büyümeye devam edeceklerini de söyleyen Ulukaya, Chobani çalışanlarına şöyle seslendi: “Bu bir hediye değil, ortak bir amaç ve sorumluluk için birlikte çalışmak üzere karşılıklı verilmiş bir sözdür. Bu şirketi nasıl inşa ettiğimiz bence çok önemli fakat bundan da önemli olan şey, Chobani’yi birlikte nasıl büyüteceğimizdir. Ben bu büyümenin sadece bir parçası değil, itici gücü olmanızı diliyorum.”

ABD yoğurt pazarında lider konumunda bulunan ve pazar payını bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştıran Chobani, modern bir gıda şirketi olarak büyüme ve kârlılığını artırma hedefleri doğrultusunda son dönemde önemli yatırımlara imza attı. Bunlar arasında, Chobani "Flip"™, Chobani Meze™ dip ve içecek kategorileri için yeni üretim hatlarının devreye alınması; okullar, oteller, havayolu şirketleri ve restoran zincirleri gibi kanallarda büyümeyi hızlandırmak için özel üretim bantlarının satın alınması da yer alıyor.

Chobani Shares ortaklık programı, şirket çalışanlarını başarının merkezinde konumlandırıyor. Günümüzde halka açık birçok şirket, kendi çalışanlarına özel koşullarda hisse satın alma olanağı sunuyor. Ancak özel şirketler arasında, tam zamanlı tüm çalışanlarına uzun vadeli büyümeye bağlı ödül sistemi sunmak, iş dünyasında çok nadir görülen bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

Şirketin gelecekteki %10’luk değerinin, yaklaşık 2.000 Chobani çalışanına ödül olarak dağıtılmasını sağlayacak olan Chobani Shares ile çalışanların alacakları hisselerin ulaşacağı en yüksek değer, halka arz durumunda ulaşılacak değere bağlı olacak. Chobani’nin kaydedeceği büyüme oranında, şirket çalışanları da hep birlikte daha fazla gelir elde etmiş olacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz