“Yılın İş İnsanları” ödüllerini aldı

Ekonomist Dergisi tarafından 25 yıldır düzenlenen Yılın İş İnsanları araştırmasında birinci olanlar ödüllerini aldı.

26.05.2016 15:13:250
Paylaş Tweet Paylaş
“Yılın İş İnsanları” ödüllerini aldı
Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Yılın İş İnsanları Ödül Töreni’nin 25’incisi, bu yıl Türk Telekom’un ana sponsorluğunda, Sinpaş GYO ve BMW Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv’in co-sponsorluğunda, iş ve ekonomi dünyasının önde gelenleri, medya yöneticileri ve özel davetlilerin katılımıyla Ritz Carlton Otel’de gerçekleşti. İş dünyası tarafından büyük ilgi gören gecede, Ekonomist Dergisi’nin yaptığı anket sonucuna göre iş dünyasında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı.

Geçmiş yıllarda ödül alan değerli iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen ‘Fark Yaratanlar’ paneli ödül törenine renk kattı. Panelde Yemeksepeti.com Ceo’su Nevzat Aydın, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Simit Sarayi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu ve Garanti Eski Ceo’su Akın Öngör katıldı.

Yılın İş İnsanı Mustafa Koç

İş dünyasındaki 2 bin 400 üst düzey yöneticiye gönderilen ankete gelen cevaplara göre 763 oyun yüzde 18,2’sini alan Koç Holding Yönetim Kurulu Eski Başkanı Mustafa Koç, ‘Yılın İş İnsanı’ olarak seçildi. ‘Yılın Global Türk Profesyoneli’ kategorisinde ise Coca Cola International CEO’su Muhtar Kent, aldığı yüzde 33.2’lik oy oranı ile bu yıl ikinci kez birincilik kürsüsüne oturdu. Araştırmaya bu yıl eklenen ‘Yılın Global Türk Girişimcisi’ ödülünü Chobani kurucusu Hamdi Ulukaya, yüzde 47.8’lik bir tercihle aldı. ‘Yılın Sivil Toplum Önderi’ kategorisinde ise yüzde 26,5’lik oy oranı ile TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes birinci oldu.

Halen Pegasus’un genel müdürlüğünü yürüten Mehmet Nane ise eski şirketi CarrefourSa’da gösterdiği performans ile ‘Yılın Profesyoneli’ ödülüne layık görüldü. Nane, oylamaya katılanlardan yüzde yüzde 15.2’lik bir tercihle birinci oldu. Merkez Bankası Eski Başkanı Erdem Başçı dördüncü kez ‘Yılın Bürokratı’ ödülünü aldı. Başçı, yüzde 47.2 gibi yüksek oy oranı ile ödülün sahibi oldu. Yarışmamızda ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ yüzde 23 tercihle Selamlique kurucuları Caroline Koç ve Banu Yentür olurken, ‘Yılın Erkek Girişimcisi Ödülü’, katılımcılardan yüzde 29.5 oy alan Bitaksi Kurucusu Nazım Salur seçildi.

Yılın İş İnsanları nasıl seçiliyor?

Ekonomist’in kurulduğu 1991 yılından bu yana yapılan ‘Ekonomide Yılın İş İnsanları’ çalışması, anket yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Bunun için öncelikle ilgili yılda yaptıkları işlerle dikkat çeken iş insanları, profesyonel yöneticiler ve girişimciler, aldıkları kararlarla ekonomiye yön veren bürokratlar ve faaliyetleriyle gündeme gelen sivil toplum önderleri bir jüri tarafından belirleniyor.

Daha sonra altı kategorideki bu adayların yer aldığı anket formları, içlerinde patronlar, CEO’lar ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu geniş bir kesime gönderiliyor. Bu yılki anket 2 bin 400 kişiye gönderildi. Elektronik ortamda ve her gönderilene özel olarak üretilen tek şifre ile yanıtlanması istenen ankette katılımcılar her kategoride en fazla üç adaya oy verebiliyor. Bu oylama sonucunda da Yılın İş İnsanları belirleniyor ve 25 yıldır düzenli olarak ilan ediliyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz