Yerli üretim minibar ile dünyada büyüyecek

Prohotech’in Manisa’da üretimini yaptığı ‘akıllı minibar’ dünya devlerinin ilgisini çekti.

9.03.2016 16:53:470
Paylaş Tweet Paylaş
Yerli üretim minibar ile dünyada büyüyecek
Konuk ağırlama sektöründe yerli teknolojilerle uçtan uca destek vererek, standart odaları high-tech odalara dönüştüren, yapay zeka ile misafirlere farklı bir deneyim kazandıran projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen Prohotech, yaptığı Ar-Ge yatırımlarının meyvelerini alıyor.

Otel pazarında yaptıkları uzun soluklu araştırma neticesinde Akıllı Minibar cihazı ve yönetim uygulaması projesini hayata geçirdiklerini belirten Prohotech CEO'su Güven Hanege, şunları söyledi:

"Ekibimizle birlikte yaptığımız araştırmalar neticesinde gördük ki otel odalarında her şey değişiyor, odalara farklı teknolojiler entegre ediliyor fakat minibar hep sabit kalıyor. Biz de iki yıllık bir Ar-Ge sonucunda minibarları, güvenlik açıklarını kapatan, konaklamayı koruma altına alan ve en önemlisi misafir memnuniyeti sağlayan PHT Minibar’a dönüştürme kararı aldık. Teknoloji ile estetiği bir araya getirdiğimiz, uygulama ekranlı ve interaktif etkileşime sahip akıllı minibar otel ekipmanımız kısa sürede turizm ve teknoloji sektörünün dikkatini çekti. Kapağının kapalı olması ve anlık tüketim raporlarının alınabilmesine olanak sağlayan teknolojisiyle klasik minibar kullanımına göre yüzde 10-20 oranında kayıpların önüne geçilebiliyor. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Microsoft, Samsung (SEAP) ve SOTI ile işbirliğimizi başlattık. Başlattığımız ve sürdürdüğümüz işbirlikleri ile başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz."

Microsoft'tan işbirliğine ilişkin yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

“Akıllı Minibar cihazı ve yönetim uygulamasının Microsoft AzureIoT platformu ile entegrasyonunu sağlayacağız. Microsoft AzureIoT platformu; cihazın sıcaklık, nem, çalışma durumu vb. gibi kritik fonksiyonlarının gerçek zamanlı olarak takibi ve gerekli uyarıların iletilmesini sağlayacak. Platform aynı zamanda satış ve stok bilgilerinin zengin gösterge panelleri üzerinden gerçek zamanlı ve geçmişe dönük detaylı takibini, ileriye dönük doğru ürün konumlandırmayı, çapraz satış, müşteri profilleme gibi gelişmiş analiz ve tahminlemeyi ve servis bazlı iş modeline geçişi kolaylaştırıyor. Prohotech ve Microsoft olarak bu işbirliğinin dünya çapında başarı projelere imza atacağına inanıyoruz.”

Samsung (SEAP-SAMSUNG ENTERPRİSE ALLİANCE PROGRAM) ise içinde bulunduğumuz dijitalleşme çağında konuk ağırlama sektörünün önemine vurgu yaparak işbirliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan açıklamada, ”İçinde bulunduğumuz dijitalleşme süreci, konuk ağırlama sektörünü de rüzgarına katmış olmakla beraber, bu sürece ayak uyduramayan ürün ve hizmetlerin teker teker erimesine sebep olacak. Çözüm ortaklarımızdan Prohotech içinde bulunduğu sektörde başta ülkemizde, daha sonra da global anlamda konuk ağırlama sektörünün öncü teknoloji firmalarından biri olmaya adaydır. Samsung (SEAP) olarak Prohotech’in hayalinin bir parçasını oluşturmaktan mutluluk ve gurur duymaktayız” denildi.

SOTİ akıllı minibar ile ilgili “Gelişen Teknolojik Dünya’da son yıllarda özellikle Soti olarak üzerinde durduğumuz ve yatırım yaptığımız IoT (Nesnelerin İnterneti) kapsamında Türkiye’de aylar önce projesine dahil olduğumuz ProhotechMinibar çözümünde SotiMobicontrol çözümümüz ile önemli bir parçası olarak destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz