Türk şirketlere 'girişim' fırsatı

Birleşik Krallık, GREAT kampanyası kapsamında Türk şirketleri için GREAT Scale-up yarışması düzenliyor.

23.11.2015 15:16:020
Paylaş Tweet Paylaş
Türk şirketlere 'girişim' fırsatı
Birleşik Krallık, GREAT kampanyası kapsamında Türk şirketleri için GREAT Scale-up yarışması düzenliyor.

Birleşik Krallık’ın Türkiye ile sağlık, eğitim ve enerji gibi pek çok farklı sektörde ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla Mart 2013’ten bu yana sürdürdüğü GREAT kampanyası bu yıl da devam ediyor. Kampanya kapsamında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen GREAT Start-up yarışmasında elde edilen sonuçların ardından bu yıl düzenlenen GREAT Scale-up yarışması, kazanan şirketlerin Birleşik Krallık’ta işlerini büyütmelerini ve uluslararası bir ağa dâhil olmalarını sağlamanın yanı sıra girişimci bir ekosistem ile bağlantı kurmalarına yardımcı olacak.

GREAT Scale-up yarışmasını duyuracak olmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getiren Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, “Türkiye ve Birleşik Krallık tüm sektörler genelinde girişimci ve yenilikçi şirketlere sahip. Birleşik Krallık olarak biz fikir ve ticaret alışverişinin istikrar ve refaha katkı sağladığına inanıyoruz. Bu yüzden Türk ve İngiliz şirketlerini her fırsatta bir araya getirmeye çabalıyoruz.” dedi.

Yarışma hakkında bilgiler de veren Leigh Turner, “İşletmelerini İngiltere’de büyütmek isteyen şirketler, Türk CEO’lardan oluşan güçlü bir heyet tarafından değerlendirilecek ve iş fikri, niteliği ve İngiltere’deki büyüme potansiyeli gibi kriterlere göre katılımcılar arasından 5 girişimci şirket seçilecek. Şirketlerin ufuklarını genişletme fırsatı bulacağı bu yarışmanın iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz