Capital'e abone olun.
HEDEF 2 YILDA 1 MİLYAR TL'YE ULAŞMAK

Hedef 2 yılda 1 milyar TL'ye ulaşmak

Kırmızı et sektörünün açık ara lider tedarikçisi ola Kayarlar Grup, 600 milyon TL cirosu ve 750 çalışanıyla faaliyetlerini yürütüyor.

Son Güncelleme: 01.03.2012

Kayarlar Grup, son yılların en hızlı büyüyen gruplarından, Uzun yıllardır Türkiye'nin kırmızı etteki en büyük tedarikçisi konumunu koruyan grup, son 5-6 yılda yaşadığı atılımlarla bu konumunu daha da pekiştirdi, 2005 yılına kadar sadece kırmızı ette tedarikçi konumundayken, 2005 yılında Namlı Pastırma'dan Namet'i alarak şarküteri alanına giriş yaptı. 2007 yılında da üretim teknolojisini yenilemek ve artırmak için Çayırova'da 30 bin metrekarelik Türkiye'nin alanında en büyük Avrupa'nın ise 3'üncü büyük tesisinin çalışmalarına başladı. 2009'a gelindiğinde ise toplam 100 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen üretim tesisi Kayarlar Grup'a 2010 yılında yüzde 600'lük büyüme getirdi. 2010 yılı sonunda Kayarlar Grup, Capital 500 şirketleri arasında en hızlı büyüyenler arasında 5'inci sırada yerini aldı, cirosu 478 milyon TL'ye ulaştı. Bugün kırmızı et sektörünün açık ara lider tedarikçisi ola Kayarlar Grup, 600 milyon TL cirosu ve 750 çalışanıyla faaliyetlerini yürütüyor. Kayarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, önümüzdeki dönemde de büyümede hız kesmeyeceklerini söylüyor. 2011 yılında yüzde 30 büyüme kaydettiklerini anlatan Kayar. "2012'de de sektör yüzde 5-10 aralığında büyürken biz yüzde 30 büyüyeceğiz. Sonraki yıllarda da büyüme oranlarımız bu şekilde devam edecek" diyor. Teknoloji yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Kayar. "Sadece bu yıl 15 milyon Euro'luk bir yatırım planımız var. Onun yanı sıra 2013 yatırımlarının fizibilitelerini yürütüyoruz. Gelecek yıl Türkiye'nin en büyük canlı hayvan çiftliğini kuracağız, Bu çiftliğin kapasitesi 40 bin büyükbaş olacak" diye konuşuyor. Kayarlar Grup'un hedefi liderliği bırakmamak, Teknoloji yatırımlarına öncelik vererek büyümek. Kayar, "2012 sonunda 800 milyon TL ciroya, 2013 sonunda da 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyoruz" diyor.

5'İNCİ KUŞAK DA YÖNETİMDE

Kayarlar bir aile şirketi. Tarık Kayar'da  yönetimde 4'üncü kuşak. Başarının 4 kuşaktır sadece kırmızı et işine    "
odaklanmaktan geldiğini belirten Kayar,"Biz hep kendimizi bu alanda geliştirdik. 4 kuşak bu işin her aşamasında bilgi    sahibi olduk" diyor. Son dönemde 5'incikuşaktan yöneticilerin de şirkete katılmaya başladıklarını haber veriyor. "5'inci kuşaktan 2 kişi şirkette yönetimde görev aldı. Bir tanesi dış ticaret müdürlüğü yapıyor, diğeri de insan kaynakları departmanında yöneticilik yapıyor" diye anlatıyor.

  

Etiketler:

İsminiz:

Yorumunuz:


FOTO HABER