Paşabahçe dünyaya açılıyor

Paşabahçe son yıllarda büyük bir atak içinde.

1.11.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Paşabahçe dünyaya açılıyor
Sürekli olarak yeni koleksiyonlar geliştiriyor, mağazaları yeniliyor ve modernleştiriyor. Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel'den aldığım bilgiye göre Paşabahçe önümüzdeki günlerde dünyaya açılarak ülkemizin tasarım zevkini yaymaya hazırlanıyor.

ATATÜRK’ÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULDU
Paşabahçe Cam Fabrikası, Atatürk'ün cam sanayinin geliştirilmesi talebi üzerine Paşabahçe'de 1935 yılında kurulmuş. Paşabahçe Cam, bugün 140 ülkeye ihracat yapıyor. Avrupa'da ikinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor.

MAĞAZACILIKTA SINIR ÖTESİ HEDEFİ
İlk mağazasını 1957 yılında istiklal Caddesi'nde açan Paşabahçe Cam, halen 11 ilimizde 42 mağazasıyla faaliyet gösteriyor. Kuruluş, yakın bir tarihte 7 ilimizde daha mağaza açmayı ve Türkiye'deki mağaza sayısını 65'e çıkarmayı hedefliyor. Avrupa, Ortadoğu ve Rusya için de projeleri var.

EŞSİZ SANAT KOLEKSİYONLARI
Paşabahçe'nin tarih-kültür-cam koleksiyonları devlet protokolünün en değerli hediye listesinde yer alıyor. Örneğin, Başkan Obama'ya Mevlana'nın 7 öğüdünden yola çıkarak yaratılan “7 Koleksiyonu”dan Gece Vazo, Bill Clinton'a ise Kamil Vazo hediye edilmiş. Papa 16'ncı Benedictus'a Türkiye ziyaretinde Ayasofya'nın duvar mozaiklerinden esinlenerek üretilmiş Deesis Vazo sunulmuş.

EL SANATLARINI YAŞATIYOR
Paşabahçe Cam, tarih-kültür-cam serisine, 1999'da Osmanlı imparatorluğu'nun 700'üncü kuruluş yıldönümü koleksiyonuyla başlamış. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan kuruluş, geçtiğimiz günlerde 12'nci seri olan Zevk-i Selim koleksiyonunu satışa sundu. Her biri sadece 2 bin parçayla sınırlı olan Paşabahçe koleksiyonları hat, telkari, sedefkarlık, kakmacılık gibi geleneksel el sanatlarının günümüzde cam üzerinde yaşatılmasını sağlıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz