Altın tepetaklak!

Altının gram fiyatı 124,2 liraya geriledi. Çeyrek altın son 10 günde 7 lira ucuzlayarak 204 TL'ye düştü.

6.10.2016 13:46:290
Paylaş Tweet Paylaş
Altın tepetaklak!
Dün günü yüzde 0,3 düşüşle 124,3 liradan tamamlayan gram altın, bugün saat 10.45 itibarıyla sınırlı da olsa düşüş eğilimini devam ettirerek 124,2 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 204, Cumhuriyet altını 832 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise düşüşünü üst üste 8'inci güne taşıyarak şu dakikalarda yüzde 0,25 azalışla 1.264 dolar seviyesinden işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının ons fiyatında düşüşlerin devam ettiğini belirterek, "Özellikle dün ABD’de açıklanan ISM imalat dışı PMI verisinin beklentilerin çok üzerinde açıklanması ABD dolarına güç kazandırdı." diye konuştu.

Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine kadar altının ons fiyatının 1.260 dolar seviyesinin altına sarkmasını beklemediğini aktaran Memiş, verinin ardından altının yönünün daha net belirleneceğini ifade etti.

Memiş, bugün altının ons fiyatında 1.265-1.280 dolar ve gram fiyatında 124-125,50 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceğini öngördü.


BRENT PETROL 51 DOLARIN ÜZERİNDE DENGE ARIYOR

Brent petrolün varil fiyatı, dün 52 doların üzerini test etmesinin ardından bugün 51,4 dolar seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün ABD'de açıklanan petrol stoklarındaki düşüş sonrasında 52,07 dolarla 4 ayın zirvesini gördü ve günü yüzde 1,02 artışla 51,73 dolardan tamamladı.

Bugün ise 6 günlük yükselişin ardından ilk kez sınırlı düşüşün gözlendiği Brent petrolün varil fiyatı, 51,4-51,7 dolar dar bandında hareket ediyor.
Analistler, son dönemde petrol piyasasındaki arza ilişkin iyimserlikle yükseliş eğiliminde bulunan Brent petrolün varil fiyatının, 52 dolar seviyelerinde gelen kar satışları ile 51 doların hemen üzerinde dengelenmeye çalıştığını ifade ediyor.

Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatı için 52,1 doların güçlü direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, bu seviyenin aşılması durumunda 54 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini, altında kalınması halinde ise 50,3 doların destek olarak izleneceğini dile getirdi.

Öte yandan, Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Butarfe, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ile ve OPEC dışı ülkelerin, gelecek günlerde gayriresmi toplantısını İstanbul'da yapacağını duyurdu.

Uluslararası enerji haftası kapsamında gerçekleştirilecek toplantıda, ülkelerin petrol piyasasının dengeye kavuşmasını kolaylaştıracak adımları atması bekleniyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz