Doktor Kıyamet'ten "kur" kehaneti

Dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü.

17.05.2017 11:34:380
Paylaş Tweet Paylaş
Doktor Kıyamet'ten "kur" kehaneti
"Doktor Kıyamet" olarak anılan yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini söyledi. Ünlü yatırımcı, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü.

Bloomberg'e konuşan Faber, TL tahvil ağırlığını artmayı düşünmediğini de belirtti. Faber, Türkiye’deki banka ve şirketlerin tahvillerine sahip olduğunu, bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Hisse senetleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Faber, "Merkez bankalarının bastığı paralar ABD hisse senetlerine, tahvillerine, dolara ve gayrimenkullerine girdi. Bu durumun tersine dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

Petrol fiyatlarının Ortadoğu'daki siyasi duruma bağlı olacağına dikkat çeken Faber, uzun zamandır fiyatlarla ilgili beklentisinin 40-60 dolar arasında olduğunu söyledi.

"Altın parlayacak"

Faber altın ve diğer metallerin durumu ile ilgili olarak da yorum yaptı. Merkez bankalarının bastıkları paranın şu ana kadar Apple, Amazon, Google, Tesla ve benzeri hisselere ve Bitcoin gibi sanal kurlara gittiğini belirten Faber henüz değerli metallere bir giriş olmadığını, bu enstrümanlarda kırılma yaşanınca altın ve diğer değerli metallerin parlamasını beklediğini söyledi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz