Dolar 2.30'u aştı!

Dün 2,27'li seviyelere kadar gerileyen dolar bugün yeniden 2,30'un üzerine çıktı. İşte para piyasalarındaki son durum

14.01.2015 10:15:190
Paylaş Tweet Paylaş
Dolar 2.30'u aştı!
Dünya Bankası petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen bu yıl ve gelecek yıla ilişkin küresel büyüme tahminlerini düşürürken yeniden küresel büyüme endişelerini artırırken dolar gece hacimsiz piyasada yükseldi.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI NE KADAR MAAŞLA İŞE BAŞLIYOR? TIKLAYIN...

BÜYÜME TAHMİNİ KAÇA DÜŞTÜ?

Dün 2,27'li seviyelere kadar gerileyen dolar bugün yeniden 2,30'un üzerine çıktı. Euro Bölgesi, Japonya ve bazı gelişmekte olan ekonomilerdeki zayıflığa dikkat çeken Dünya Bankası, Haziran'da yüzde 3.4 olarak açıkladığı 2015 küresel ekonomi büyüme tahminini yüzde 3'e düşürdü.

UZMANLAR NE BEKLİYOR?

Bankacılar petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya gibi komşu ülkelere ilişkin endişeleri arttırdığına da dikkat çekerken kurdaki yükselişin TSİ gece 2-4 arasında gerçekleşmesinin işlemlerin tamamen hacimsiz piyasada gerçekleştiğini gösterdiğini söylediler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Küresel riskten kaçış bir anda artmış görünüyor. Buna ilişkin net bir haber ya da gelişme yok. TL'yi de etkileyen bu. Kurdaki yükselişin oldukça illikit piyasada gerçekleşmesi piyasada fiyatlamaların tam olarak net olmayabileceğini gösteriyor. Likidite oluştuktan sonra bu seviyelerin kalıcı olup olmayacağı izlenmeli. Mesela kur yeniden 2,28'li seviyelere gerilerse çok şaşırtıcı olmamalı. Rusya'ya ilişkin gelişmeler de önemli" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz