Dolar 2.60 liranın altında!

Erdoğan-Başçı görüşmesi sonrası para politikasına dönük eleştirilerin dozunun azalacağı beklentisiyle dolar kuru 2.59'un altına indi

13.03.2015 14:22:230
Paylaş Tweet Paylaş
Dolar 2.60 liranın altında!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün akşamki görüşmesinin Merkez Bankası'na yönelik sert söylemlerin azalacağı beklentisi yaratması piyasada temkinli bir iyimserliğe neden olurken, dolar/TL güne 2,60'ın altına gerileyerek başladı.

ALİ BABACAN: TOTO OYNAYANLAR VAR! TIKLAYIN!

DÜN NASIL BİR SEYİR HAKİMDİ?

Dolar/TL, görüşme sonrasında yatıştırıcı açıklamalar gelebileceği beklentisi dün 2.64 seviyelerinden başladıktan sonra yönünü aşağı çevirmişti. Dün akşam saatlerinde 2.62 civarında işlem gören kur bu sabah 2,5850'ye kadar geriledi.

Erdoğan'ın dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı ile yaptığı görüşmede ekonominin temellerinin sağlam olduğu vurgulandı ve Cumhurbaşkanının faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulduğu belirtildi. Öte yandan Başçı'nın görüşmede yaptığı sunumda ise piyasa faizlerini düşürmenin yolunun istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin ve fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşu ile mümkün olduğu belirtildi.

UZMANLAR NE DİYOR?

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dün piyasanın satın aldığı beklenti toplantının yatıştırıcı olacağı yönündeydi. Açıklamaların içeriği de tahmin edilen şekilde. Bir tarafta Cumhurbaşkanı'nın faiz hassasiyeti diğer tarafta ise güven artırıcı adımlar gerektiği söylemi. Görüşmeden çıkardığımız tek sonuç TCMB'ye yönelik söylemlerin biraz azalacağı beklentisi yönünde. Bu da TL'ye olumlu yansıyor" dedi. 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz