"Dolardaki oynaklık bize yansımaz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, dolardaki oynaklığın gelişmekte olan ülkelere fazla yansımayacağını söyledi.

25.05.2017 14:10:550
Paylaş Tweet Paylaş
"Dolardaki oynaklık bize yansımaz"
Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayında faiz artırımı ihtimalini yorumlayan Ertem, "Fed'den haziranda bir faiz artırımı gelse bile bunun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere volatilite olarak çok yansımayacağını düşünüyorum, bana şu andaki seviyeler korunacak gibi geliyor" dedi.

'Dolardaki oynaklık bize yansımaz'

Ertem, "Dolardaki oynaklığın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ama bunun gelişmekte olan ülkelere fazla yansımayacağını düşünüyorum"

Kredi Garanti Fonunın (KGF) işleyişiyle ilgili açıklama yapan Ertem, "KGF'nin ilerleyen günlerde uluslararası saygın kurumlarla işbirliği söz konusu olabilir. Fon hisseleri belki uluslararası piyasalarda işlem görecek bir yapı olacak" ifadelerini kullandı.

'KGF banka aktiflerini düzeltiyor'

KGF kredilerinin piyasaya girmesi ile çok ciddi bir kredi iştahı olduğunu bildiren Cemil Ertem, "KGF'nin meduat faizlerini yükselttiği konuşuluyor, evet böyle bir taraf var. Bankacılık, mevduat toplama yarışını faiz üzerinden yapmamalıdır, rekabet bu şekilde olmamalıdır. Bankacılık sektörünün faizler konusunda daha dikkatli hareket etmesi lazım" dedi ve ekledi: "KGF uygulaması iddia edilenenin tam aksine banka aktiflerini düzeltiyor."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz