Dolardan rekor üstüne rekor!

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileriyle sabah saatlerinde 2.4950'ye, akşam üzeri ise 2.4994'e çıkarak rekor tazeledi

9.02.2015 16:24:070
Paylaş Tweet Paylaş
Dolardan rekor üstüne rekor!
Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileriyle haftaya yeni rekorla başladı. 

BORÇ LİGİNDE KAÇINCI ÇIKTIK? TIKLAYIN!

GEÇEN HAFTA NASIL GEÇMİŞTİ?
Cuma günü piyasa kapanışı öncesinde 2.4790'a kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gören dolar/TL haftanın ilk işlem gününde 2.49'un üzerine çıktı. Kur 2.4994 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine yükseldi. 

PİYASADA NELER OLUYOR?
Dolar, cuma günü açıklanan ve FED'in faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceğine işaret eden istihdam verisi ardından sert değer kaybediyor. Diğer taraftan ise siyasilerin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştiren açıklamaları ise TL'yi baskı altında tutmaya devam ediyor. 

ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ?
Erdoğan dün Latin Amerika ülkelerine ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda şu anda Merkez Bankası'nın izlediği yaklaşımın doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, doların alçalması ya da yükselmesi ile ilgili süreci Merkez Bankası yönetemiyorsa, bunun hesabını da vereceğini söyledi. 

Erdoğan'ın ve hükümetin yaklaşan genel seçimler öncesi ekonomiyi desteklemek adına faiz indirimi isteklerine karşın Merkez Bankası yıllık enflasyondaki düşüşü ara Para Politikası Kurulu (PPK) ile erken faiz indirimi için yeterli görmedi. Ardından Erdoğan'ın TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin eleştirileri ise TL'yi baskı altında bırakıyordu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz