"Dolar/TL 3,40'a yükselebilir"

Morgan Stanley, Türkiye'de yeniden dolarizasyon gerçekleşmesi durumunda dolar/TL'nin 3,40'a çıkabileceğini söyledi.

15.11.2016 13:23:150
Paylaş Tweet Paylaş
"Dolar/TL 3,40'a yükselebilir"
Morgan Stanley analistleri Ercan Ergüzel ve James Lord Salı günü yayınladıkları Türkiye'deki döviz mevduatına ilişkin raporda, Türkiye'de döviz mevduatındaki azalışın sürmesinin muhtemel olmadığını ve bu durumun tersine dönebileceğini söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, Morgan Stanley, Türkiye'de yeniden dolarizasyon gerçekleşmesi durumunda Türk lirasının dolar karşısında en az 3.40'a yükselebileceğini söyledi.

Raporda, "Döviz mevduatı ve dolarizasyon oranları Temmuz öncesi seviyelere ulaşırsa, dolar/TL kuru 3.40'a kadar yükselebilir" denildi. Ergüzel ve Lord, "Şirketler önümüzdeki dönemde, tarihi yüksek seviyelerdeki açık döviz pozisyonlarını karşılamak için döviz mevduatlarını artırma yönünde baskı altında kalabilir" dedi.

Morgan Stanley analistleri, "Türk lirası ve döviz mevduat faizi arasındaki farkta yaşanan düşüş ile döviz mevuatının cazibesi muhtemelen artabilir" yorumunda bulundu.

Morgan Stanley raporunda, Türkiye'de yerleşiklerin 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında döviz mevduatlarını azalttıkları hatırlatılırken, Ergüzel ve Lord bu durumun tersine dönmesinin tek başına dolar/TL'yi 3.40 seviyesine taşıyabileceğini belirtti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz