Euro 4,5 yılın dibinde!

Euro/dolar paritesi 1,2033'le Haziran 2010'dan bu yana en düşük düzeye geriledi. Peki bu düşüşün nedeni ne?

2.01.2015 14:04:090
Paylaş Tweet Paylaş
Euro 4,5 yılın dibinde!
Dolar, euro karşısında güçlenmeye devam ediyor. Euro/dolar paritesi 1,2033'le Haziran 2010'dan bu yana en düşük düzeye geriledi.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?
Paritede görülen düşüşte Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları etkili oldu. Draghi, fiyat istikrarını sağlama görevlerini yerine getirememeleri riskinin, bundan altı ay öncesi göre arttığını söyledi. Alman Handelsblatt Gazetesi’ne konuşan Draghi, Euro Bölgesi'nde sınırlı da olsa bir deflasyon riski bulunduğunu belirtti.

DOLAR YILA YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Dolar yeni yılın ilk işlem gününde yükseldi. Bankalararası piyasada dolar, 2,3575'e kadar çıktı. Dolar 2,33 seviyesinden güne başlamıştı. Doların yükselmesinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin fiyat istikrarını sağlama görevlerini yerine getirememeleri riskinin, bundan altı ay öncesi göre arttığını söylemesi etkili oldu.  Dolar, TL karşısında geçen yıl yüzde 8'den fazla değer kazanmıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz