Tam 12 yıl sonra bir ilk!

Doların altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi 100,060 ile 12 yılın zirvesini gördü

13.03.2015 10:09:170
Paylaş Tweet Paylaş
Tam 12 yıl sonra bir ilk!
Doların global piyasalarda güçlü seyri devam ediyor. Doların altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi 100,060 ile 12 yılın zirvesini gördü. Endeks 99 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

TANAP'A DEV ORTAK! TIKLAYIN!

FED'LE İLGİLİ BEKLENTİLER

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed'in faizleri artırma kararını haziran ayından itibaren alabileceğine yönelik beklentiler güçlendi. Buna karşılık bir kısım yatırımcı ve uzman ABD ekonomisinin borçlanma maliyetlerindeki küçük artışlara bile hazır olmadığını düşünüyor.

ABD'nin zıttı yönde politikalar izleyen Euro Bölgesi'nde ise para politikası gevşiyor.

ALIMLAR BAŞLADI

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 1 trilyon euroluk tahvil alım programına bu hafta başladı. Para politikalarının ters yönlerde ilerlemesi yatırımcıların eurodan çıkarak getirisi daha yüksek olan ABD varlıklarına yönelmesine yol açıyor. Euro, dolar karşısında 12 yılın en düşük seviyesi 1,0505'i gördükten sonra 1,0591 dolardan işlem görüyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz