Roubini'den yeni kehanet!

Ünlü ekonomist Roubini, Fed’in faizleri artırmaya başlamasının ardından piyasalarda bir “faiz ayaklanması” yaşanmayacağını, söyledi.

13.05.2015 09:50:220
Paylaş Tweet Paylaş
Roubini'den yeni kehanet!
Kriz Kahini olarak bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri artırmaya başlamasının ardından piyasalarda bir “faiz ayaklanması” yaşanmayacağını, Fed’in hamlesine yönelik piyasaları önceden bilgilendirdiğini ve yatırımcıların kendilerini buna göre pozisyonlandırdığını belirtti. CNBC kanalına konuşan Nouriel Roubini, “Fed’in faizleri artırması büyük bir sürpriz yaratmayacak. ABD ekonomisi iyileştikçe, enflasyon yükseldikçe, kademeli olarak uzun vadeli faizler de yükselecek” dedi.

'LİKİDİTE AZALACAK'

Roubini, Fed’in atacağı adımın kısa vadeli dalgalanmalar yaratabileceğine işaret etti. Roubini, “Kısa süreli olarak, Fed’in faizleri yükseltmesiyle, piyasalarda likidite azalacak ve bunun ABD ve Avrupa ülkelerinin tahvillerinde dalgalanma yaratması mümkün” dedi.  Kriz Kahini Fed’in adımının borsalarda da hareketlenme yaratacağına işaret etti.

“ASIL ENDİŞEM”
Roubini asıl endişesinin ABD ekonomisinin düşük enflasyon, düşük büyüme ve yüksek işsizlik döngüsünden yavaş çıkması olduğunu belirtti.

“SANAT PİYASASINDA BALON VAR”
Roubini, şu anda sanat piyasasında bir balon oluşmaya başladığına işaret etti ve bunun da bir varlık balonu kadar dikkate alınması gerektiğini söyledi. Gerçekte bakıldığında  da dün düzenlenen bir müzayede de Pablo Picasso’nun “Les femmes d’Alger (Version ‘O’)” adlı tablosu 160 milyon dolarlık fiyat etiketiyle bir müzayedede satılan en pahalı eser oldu. Ücretler ve komisyonlar dahil, tablonun fiyatı 179,3  milyon dolara kadar çıktı. Roubini, balon endişenin bu satış sonrasında başladığını da sözlerine ekledi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz