AVM ciroları arttı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi'nin eylül sonuçları açıklandı

10.11.2014 09:15:390
Paylaş Tweet Paylaş
AVM ciroları arttı!
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Eylül ayı ve 2014 yılı 3. çeyrek sonuçları açıklandı. Buna göre AVM Ciro Endeksi Eylül’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 artarak 171 puana tırmandı. Endeks bu yılın üçüncü çeyreğinde ise geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 13 artarak 165 puana çıktı. Eylül ayında en yüksek ciro artışının yaşandığı kalem giyim olurken, bu alanda bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan artış oranı yüzde 34 oldu. Giyim kategorisindeki artışta en önemli etkeni bayram tatilinin oluşturduğu belirtildi. Bayram etkisiyle birçok kategorinin cirosunda önemli yükseliş yaşanırken, ayakkabı kategorisindeki ciro artışı yüzde 30 olarak gerçekleşti. Ekim ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre en yüksek fiyat artışının yaşandığı sektör yüzde 9,95 ile giyim ve ayakkabı olmuştu. Ayakkabı kategorisinde yaşanan ciro artışının en önemli gerekçesini bayram etkisinin yanı sıra ithal ayakkabıya getirilen vergi oluşturdu. 10 Ağustos tarihinde yapılan düzenlemeyle ithal deri ayakkabıya yüzde 50, suni deri ayakkabıya ise yüzde 30 ek vergi getirilmişti. Ayrıca, ithal edilen deri ayakkabıda çift başına ek verginin 5 doların, suni deri ayakkabıda ise 3 doların altında olmayacağı karara bağlanmıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz