Havaray için düğmeye basıldı!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek

14.01.2015 14:21:560
Paylaş Tweet Paylaş
Havaray için düğmeye basıldı!
İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. D-100 Karayolu ile Sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ve "havadan giden tramvay" olarak bilinen "havaray"ın güzergahları belirlendi.

İŞTE O PROJELER

Havaray hatlarından bazılarının projeleri çıkartılırken, kimilerinin ise etüt projelerine devam ediliyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. Bu projeler arasında Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre), Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre), 4. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre), Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre), Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre), Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre), Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor. 

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray hatları için ihale ilanlarını yayınlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından TuzlaHavaray Projesi hizmet alımı işi için ihale tarihi belli oldu. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat 2015'te ihale edilecek. Geniş kapsamlı bir ihaleye çıkan proje işinin süresi, şartnamede 240 gün olarak belirlendi.  Havarayın güzergahı Tuzla merkezdeki ana arterleri birbirine bağlıyor

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz