Mardan Palace'nin yeni sahibi Halk Bankası

Antalya’da bulunan Mardan Palace otelin yeni sahibi Halk Bankası oldu.

2.11.2015 15:07:260
Paylaş Tweet Paylaş
Mardan Palace'nin yeni sahibi Halk Bankası
Antalya'da haziran ayında Halk Bankası'na olan 65 milyon dolarlık borcu nedeniyle icraya verilen ve banka ile otel sahibi Telman İsmailov arasındaki anlaşmayla satışı son dakika durdurulan Mardan Palace Hotel bu kez satıldı. Otel için 650 milyon TL, villalar içinse 69.7 milyon TL değer biçilen Mardan Palace Hotel'in sahibi AST İnşaat Turizm Taahhüt A.Ş.'nin Garanti Bankası'na olan 207 milyon TL'lik borcu nedeniyle Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü tarafından bugün satış ihalesi yapıldı.

Otel için, belirlenen bedelin yüzde 50'si üzerinden artırıma gidildi. Tek teklif sahibi olarak Halk Bankası ihaleye girdi. Saat 10.00'da düzenlenen ihaleyi, toplam 360 milyon 50 bin TL bedelle Halk Bankası kazandı. Halk Bankası, birinci sıra alacaklısı Garanti Bankası'nın alacağı olan 207 milyon lirayı hesaba yatıracak.

Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan, satışa ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ve açıklamanın daha sonra yapılacağını kaydetti.

SUUDİ KRAL VE HEYETİ KALACAK

Borçları nedeniyle uzun süredir icradan satışı gündemde olan Mardan Palace Hotel'de Antalya'nın ev sahipliği yapacağı G-20 Zirvesi'ne katılacak Suudi Arabistan Kralı Salman ve 1000 kişilik heyeti konaklayacak. 546 saray odası hazırlanan heyette Suudi Kral geceliği 15 bin Euro'luk Royal Suit Villa'da kalacak. Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için de yine geceliği 9 bin Euro'dan başlayan Presidential Suit Villa, Bahçe Suit, Grand Junior Suit, Grand Suit gibi diğer özel villalar ve kral dairesi de hazırlandı.

1.4 MİLYAR DOLARA MAL OLDU

Otel, 1.4 milyar dolara mal oldu. 23 Mayıs 2009'da hizmete giren Mardan Palace'ın açılışı için 50 milyon dolar harcandı. Mardan Palace Oteli açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye'ye geldi. Antalya'ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer aldı. Otelin hemen önündeki plaj, Mısır'dan özel olarak getirilen 9 bin tonluk altın rengi kumla yapıldı. Bu kumların özelliği ise ayakları yakmaması ve ıslak ayağa yapışmaması.

2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior, 62 Premium, 16 Dolmabahçe Deluxe olmak üzere toplam 560 odası bulunan otelin yapımında 17 kilo altın kullanıldı. Profesyonel spor oteli olarak da inşa edilen Mardan Palace'ın 8 bin kişilik UEFA standartlarına uygun futbol sahası bulunuyor. Ayrıca otelin 7 antrenman sahası ve 1500 kişilik profesyonel futbol sahası bulunuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz