Turkcell'de yeni hamle!

Çukurova Grubu, Alfa'nın Çukurova Telecoms Holding’deki (CTH) hisselerini almak için tahkim süreci başlattı.

3.04.2015 08:59:070
Paylaş Tweet Paylaş
Turkcell'de yeni hamle!
Turkcell'de yeni gelişme yaşandı. Çukurova Grubu, hissedarlar sözleşmesi uyarınca, Rus Alfa Grubu'nun Cukurova Telecoms Holdings'teki (CTH) hisselerini almak üzere Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde yargılama süreci başlattığını açıkladı.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Turkcell'in hakimiyet hakkı sahibi dolaylı ortağı olan CTH'de, Çukurova Grubu'nun iştiraki Cukurova Finance International'ın yüzde 51, Alfa Telecom Turkey'in yüzde 49 hissesi bulunuyor.

Çukurova Grubu KAP'a yaptığı açıklamada, CTH'ye dair hissedarlar sözleşmesi ve CTH'in ana sözleşmesine dair Alfa'nın ihlalleri olduğuna ve bu ihlallerin Çukurova'ya, Alfa'ya ait CTH hisselerini alma hakkı verdiğine inandıklarını belirterek, şöyle dedi: "Grubumuz, bu hakkını kullanmak maksadıyla Alfa'ya, Alfa'nın CTH'deki, hisselerini satın almak için ihbarlarda bulunmuştur. Fakat Alfa bu hakkımızın doğmadığını düşündüğünü belirtmiş ve bundan dolayı da Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi kuralları nezdinde, CTH'ye dair hissedarlar sözleşmesi ve CTH'nin ana sözleşmesi maddeleri uyarınca bir tahkim yargılaması başlatmış bulunmaktayız."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz