Elektrik fiyatlarına tavan uygulaması

EPDK, elektrikte gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında 1 Mart'a kadar azami fiyat limitini belirledi.

6.01.2017 12:03:580
Paylaş Tweet Paylaş
Elektrik fiyatlarına tavan uygulaması
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında 1 Mart'a kadar azami fiyat limitini megavat saat başına 500 lira olarak belirledi.

EPDK'nın konuyla ilgili Kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre EPDK, elektrikte gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında asgari ile azami fiyat limiti uygulanmasına karar verdi. Söz konusu piyasalarda azami fiyat limiti megavat saat başına 500 lira olarak belirlendi.

Öte yandan, EPDK'nın, Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'ndeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yönetmelik uyarınca öngörülen yetki belgesi uygulamasının başlangıç tarihi 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. Ayrıca değişiklikle, resmi veya özel şirketler iç tesisat ve servis sertifikası verebilmek için Kurul tarafından yetkilendirilebilecek.

Yılbaşı öncesinde elektrik santrallerine uygulanan doğalgaz kısıntısının etkisiyle elektrik fiyatlarında aşırı yükselmeler olmuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz