Türk Akımı yeniden masada

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Rusya ile "Türk akımı" konusunda yapılan görüşmelerinde ilerleme sağladıklarını ifade etti.

26.07.2016 16:56:500
Paylaş Tweet Paylaş
Türk Akımı yeniden masada
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Türk akımı konusunda açıklama geldi. Şimşek, Türkiye'nin Rusya ile Türk akımı konusunda yapılan görüşmelerinde ilerleme sağladıklarını ifade etti.

Öncesinde Rusya'dan gelen açıklamada Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yury Sentyurin, Türk yetkilerle Türk akımı projesini görüştüklerini henüz alınan kesin bir karar olmadığını söylemişti.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich ve Türk mevkidaşı Mehmet Şimşek bugün görüşerek kasım ayında Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası ticari ve ekonomik alanda iki ülkenin kötüleşen ilişkilerinin düzeltilmesini istediklerini belirtmişlerdi.

Rus doğalgaz firması Gazprom ise son açıklamasında ''Türk Akımı'' görüşmelerine hala açık olduklarını ifade etmişti.

"GIDA AMBARGOSUNUN KALDIRILMASI DA GÖRÜŞÜLÜYOR"

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, kasım ayında bir savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye menşei ziraat ve gıda ürünlerine getirilen ithalat yasağının kaldırılması görüşüldüğünü ifade etti. Dvorkovich iki ülke arasındaki charter uçuşların tekrar başlatılmasının "biraz zaman" alacağını, aynı zamanda bugün Türk Akımı boru hattı projesi ile ilgili çalışmaların tekrar başlatılması için iki ülkenin bugün değerlendirme yapacağını belirtti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz