Dev satın alma nasıl oldu?

Yıldız Holding'in bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın alınması işleminin finansmanı ile ilgili detaylar belli oldu

14.11.2014 10:38:030
Paylaş Tweet Paylaş
Dev satın alma nasıl oldu?
Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding'in İngiltere merkezli bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın alınması işleminin finansmanı ile ilgili detaylar belli oldu. Piyasa kaynaklarına göre, Yıldız Holding'in United Biscuits'i satın alma işleminde bedel 3.3 milyar dolar oldu, işlem 11 çarpanla gerçekleşti.

KAYNAK TEMİNİ NASIL OLUYOR?

Yıldız Holding CFO'su Cem Karakaş da şunları kaydetti: "Yıldız Holding finansmanın yüzde 45'ini HSBC öncülüğündeki yurtdışı bankalardan temin etti. Özkaynakla finanse edeceğimizi belirttiğimiz yüzde 60'lık kısım için yurtiçi bankalardan büyük talep geldi, finansmanın yüzde 45'ini yurtiçi bankalardan temin ettik. Finansmanın Türkiye ayağında Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası ve Vakıfbank yer aldı. Kalan yüzde 10'luk kısmı özkaynakla karşıladık. Yurtdışından temin ettiğimiz kredi sekiz yıla kadar vadeli; yurtiçi kredimiz daha kısa vadeli ama ileride re-finance edebiliriz."

REUTERS

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz