Popeyes 1,8 milyar dolara satılıyor

Restaurant Brands International, tavuk restoranı zinciri Popeyes'i 1,8 milyar dolara satın almak üzere anlaştı.

22.02.2017 10:07:380
Paylaş Tweet Paylaş
Popeyes 1,8 milyar dolara satılıyor
Hızlı yemek şirketleri Burger King ve Tim Hortons'ın sahibi Restaurant Brands International'ın (RBI) tavuk restoranı zinciri Popeyes'i 1,8 milyar dolara bünyesine katacağı bildirildi.

2 BİN 600'DEN FAZLA MAĞAZASI VAR

Kanada merkezli RBI ve ABD merkezli Popeyes Louisiana Kitchen'den yapılan ortak açıklamaya göre, iki şirket birleşmek için anlaşmaya vardı. Dünya genelinde 2 bin 600'den fazla mağazası bulunan Popeyes'in 1,8 milyar dolar karşılığında RBI bünyesine katılacağının belirtildiği metinde, satın alım işlemlerinin nisan ayının başlarında tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Popeyes'in birleşmeye rağmen bağımsız olarak ABD'den yönetilmeye devam edeceği ifade edildi. ABD'li Burger King'in 2014 yazında Kanadalı Tim Hortons ile birleşmesiyle meydana gelen Restaurant Brands International, 20 binin üzerinde mağazasıyla dünyanın en büyük üçüncü "fast food" zinciri özelliğini taşıyor. Şirket 11 milyar dolarlık bu satın alım sonrasında merkezini Florida'dan Kanada'nın Ontario eyaletine taşımıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz