Ruslar, biber ve kabak için geliyor

Rus uzmanlar, 5 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de biber, marul, kabak ve bal kabağı üretimi yapan işletmeleri denetleyecek.

5.05.2017 13:25:080
Paylaş Tweet Paylaş
Ruslar, biber ve kabak için geliyor
Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) uzmanları 15 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de biber, marul, kabak ve bal kabağı üretimi yapan işletmeleri denetlemeye başlayacaklar.

Rosselhoznadzor tarafından Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yapılan açıklamada, “Türkiye Tarım Bakanlığı tarafından sunulan Türk biber, marul, kabak ve bal kabağı üreticileri listesinin değerlendirilmesi sonucunda, Rosselhoznadzor 15 Mayıs 2017’den itibaren bu ürünlerin ana üreticileriyle ve onların Rusya’nın taleplerini karşılamak için aldıkları önlemlerle tanışmak amacıyla Türkiye’yi ziyaret etmeye hazır” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, karşılıklı ticaretteki kısıtlamaların, domates sevkiyatları ve vizesiz rejime getirilen kısıtlamalar hariç tutularak, kaldırılması yönünde karar alındı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz