TZOB, Ulusal Süt Konseyi'nden çekildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, Birlik olarak Ulusal Süt Konseyi yönetiminden çekildiklerini açıkladı

18.03.2016 16:35:080
Paylaş Tweet Paylaş
TZOB, Ulusal Süt Konseyi'nden çekildi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Birlik olarak Ulusal Süt Konseyi yönetiminden çekildiklerini bildirdi.

Bayraktar, süt sektöründe yaşanan sıkıntıları ve bunun et fiyatlarına etkisini değerlendirdiği basın toplantısında, Türkiye'de hayvancılığın sıkıntılı bir dönem yaşadığını ifade etti.

Hayvancılıkta üretim maliyetlerinin üreticileri zorladığını belirten Bayraktar, "Sütte, yaklaşık 20 aydır üretici fiyatları artmamaktadır. Hatta son 3-4 aydır artmak bir yana, Ulusal Süt Konseyinin tavsiye fiyatı olan 1 lira 15 kuruşun çok altına inmiş, 70 kuruşlara kadar gerilemiştir. Yönetim Kurulunda üreticinin ağırlıkta olmadığı, 3 bakanlık, 3 üniversite, 3 sanayici, 3 üretici temsilcisinden oluşan, başkanı da sanayicilerden seçilen Ulusal Süt Konseyi, açıkladığı fiyatı koruyamayacaksa, fonksiyonunu yerine getiremeyecekse, verdiği kararın arkasında duramayacaksa lağvedilmeli, kapatılmalıdır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak Ulusal Süt Konseyinden çekiliyoruz. Yönetiminden de ayrılıyoruz" diye konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz