Otomotiv yöneticiliğinden performans yönetimine

Ataseven, "Her zaman bir DAHA var. DAHA hızlı, DAHA etkin, DAHA güçlü, DAHA güvenli olmak... dolayısıyla herkesin, her kuruluşun bir DAHAsı var ve beceriler öğrenilerek geliştirilebiliyor " diyor.

17.10.2014 11:27:190
Paylaş Tweet Paylaş
Otomotiv yöneticiliğinden performans yönetimine
Müfit Ataseven otomotiv sektörünün yakından tanıdığı bir isim, ekip koçluğuna önem veren, önemli görevleri bu anlayışla üstlenmiş bir yönetici. Renault'nun liderliği yakalamasında, Tofaş'ın marka ve pazarlama yaklaşımının geliştirilmesinde ekipleriyle çok önemli sorumluluklar üstlendi. MEFA Danışmanlık ve interactifs Türkiye, Müfit Ataseven'in kurduğu ve başrol oynadığı iki kuruluş. MEFA'nın operasyonel hizmet üreten bir platform olduğunu belirten Ataseven, uluslararası İNTERACTİFS firmasının da Türkiye Münhasır Lisansına sahip.

MEFA - POTANSİYELİ PERFORMANSA DÖNÜŞTÜRMEK
MEFA'nın amacı, marka, pazarlama ve satış yönetimlerinde etkinlik yaratıp kurumların performanslarını geliştirmek. Girişimci bir yaklaşımla, şirketlerin kısa vadede etkinliklerini arttırırken yarınların değişken koşullarında da, sürdürülebilir bir altyapı oluşturmak. Bu kapsamda, MEFA, yönetim danışmanlığında "bugünü ve yarını yönetmeye," pazarlama-satış danışmanlığında da "kurgulama ve uygulamaya" odaklanıyor.

İNTERACTİFS - PERFORMANS ODAKLI YALIN İLİŞKİ YÖNETİMİ
İNTERACTİFS Türkiye, Yönetim Danışmanlığını destekleyen bir kol olarak kişinin kendini ve yöneticilerin de ekibini yönetirken performanslarını nasıl arttırabileceklerini ortaya koyuyor. Günümüzde sürekli yükselen hedefler ve git gide azalan kaynaklar döngüsünde yöneticiler ve çalışanların beklenen sonuçları elde etmek için zamanlarının çoğunluğunu yoğun, karmaşık bir ilişki yumağı içinde geçirdiğini anlatan Ataseven, "yalın ilişki yönetim şekli de performansı doğrudan etkileyen bir faktör" diyor.

Sanma ve zannetmelerle yaratılan riskler yerine gerçeklerle somutlaştırılan, "biz" anlayışıyla, amaca odaklı anlaşılır konuşmayı ve dinleyerek anlamayı etkinleştiren bir yaklaşım. Yönetici ve ekiplerin bir iş gününde karşılaştıkları onlarca ilişkiyi bilinçli ve profesyonelce yönetmelerini sağlayan bu yaklaşım, katılımcıların, daha hızlı ve nitelikli sonuçlar almalarını, güvene dayalı uzun vadeli sürdürülebilir ilişkiler kurmalarını hedefliyor. interactifs yaklaşımının fark yaratan, innovatif bir uygulama olduğunun altını çizen Ataseven, "Katılımcıların güncel iş koşullarına uyarlanan çok sayıda uygulama ile kurgulanan bir programla, kendi stillerini koruyarak yalın, amaç odaklı, etkin bir ilişki yönetimi konusunda sürekli duyarlılığa ulaşmalarını hedefliyoruz" diyor.

BİR ADIM DAHA İLERİYE-NASIL?
Sanayi, finans, hizmet, dağıtım ve satış gibi çeşitli sektörlerde önde gelen kuruluşlarla proje bazlı çalıştıklarını belirten Ataseven, "Her zaman bir DAHA var. DAHA hızlı, DAHA etkin, DAHA güçlü, DAHA güvenli olmak... dolayısıyla herkesin, her kuruluşun bir DAHAsı var ve beceriler öğrenilerek geliştirilebiliyor " diyor.

Ataseven, bu innovatif yaklaşımı yılların tecrübesiyle harmanlayıp uyguladıkları programlarda çeşitli seviyelerdeki yönetici ve çalışanlarla paylaşıp daha farklı, daha etkin davranış ve yönetim biçimini, bu alanda mavi okyanusu keşfettiriyor.

www.mefa-tr.com

www.interactifs.com.tr



İlandır!

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz