Türk Traktör üretime ara verdi!

Türk Traktör otomotiv sektöründe devam eden işçi eylemleri nedeniyle iki fabrikasında üretime ara verdi.

22.05.2015 10:07:520
Paylaş Tweet Paylaş
Türk Traktör üretime ara verdi!
Türk Traktör otomotiv sektöründe devam eden işçi eylemlerinin etkisiyle Ankara ve Erenler fabrikalarındaki üretime ara verildiğini açıkladı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Şirketten dün KAP'a yapılan açıklamada, "Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, Ankara ve Erenler fabrikalarımızda çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olmuştur. Bu sebeple, kurumumuzun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, Ankara ve Erenler fabrikalarımızdaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için söz konusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alınmıştır" denildi.

Açıklamada, yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarihin öngörülmediği belirtilerek, faaliyetlere ara verilmesinin toplam üretime etkisinin şu aşamada tahmin edilemediği kaydedildi. Otomotiv sektöründe işvereni temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'na (MESS) bağlı Oyak Renault, ardından da Tofaş  ve bazı yan sanayi şirketlerinde 2014-2017 dönemine ait daha önce imzalanan sözleşme koşullarının iyileştirilmesi amacı ile geçen hafta başlatılan toplu iş bırakma eylemleri sürerken; Ford Otosan da önceki gün  parça tedarikinde yaşanan sorun nedeniyle üretime geçici olarak ara verdiğini duyurmuştu. Ancak Ford Otosan yetkilisi dün üretime tekrar başlanacağını açıklamıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz