ABD'li dev Yahoo'yu satın aldı

ABD'li telekom şirketi Verizon, Yahoo'nun çekirdek faaliyetlerini 4.83 milyar dolara satın aldı.

25.07.2016 16:02:110
Paylaş Tweet Paylaş
ABD'li dev Yahoo'yu satın aldı
ABD'li telekom şirketi Verizon, Yahoo'nun çekirdek faaliyetlerini 4.83 milyar dolara satın aldı. Verizon ile Yahoo arasındaki anlaşmaya göre, Yahoo'nun adı değişecek ve halka açık bir yatırım şirketi olacak.

Verizon, Yahoo'yu geçtiğimiz yıl 4,4 milyar dolar karşılığında satın almış olduğu AOL internet operasyonları ile birleştirecek. Yahoo'nun satın alınması AOL'ye reklam teknolojisi araçlarına ve diğer arama, elektronik posta ve mesaj arçlarına erişim imkanı verecek.

İnternet operasyonlarının satılması sonrası Yahoo, Çinli e-ticaret şirketi Alibaba Group'un yüzde 15, Yahoo Japan'ın yüzde 35 hissesini elinde tutan bir yatırım şirketi olarak ve isim değiştirerek yoluna devam edecek.

Yahoo, internet operasyonlarını satarken elindeki nakiti Verizon'a devretmeyecek. Yahoo, nakit varlıklarını hissedarlarına dağıtacak.

Marissa Mayer 57 milyon dolar tazminat alabilir

NY Times’ın haberine göre Yahoo CEO'su Mayer’in Verizon’a katılması beklenmiyor ve bu nedenle 57 milyon dolar gibi önemli bir işten ayrılma tazminatı alabilir.

Mayer’in Yahoo’da elde ettiği nakit ve hisselerin toplam tutarı ise (tazminat dahil) 218 milyon dolar tutarında.

Yahoo yalnızca CEO'su Marissa Mayer'e değil genel olarak üst düzey çalışanlarına büyük maaşlar ödüyordu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz