"Akıllı telefon ihracına başladık"

Vestel İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, akıllı telefonda ihracata başladıklarını belirtti.

25.08.2016 11:25:090
Paylaş Tweet Paylaş
"Akıllı telefon ihracına başladık"
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı telefonda ihracata başladıklarını belirterek, "Numuneleri gönderdik. Türki Cumhuriyetler, Gürcistan, Polonya ve bazı Avrupa ülkelerine gönderdik. Bu hızla artacak. Kısa zamanda büyük rakamlara gelecek." dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Erdoğan, yıllık 12 milyon adede ulaşan akıllı telefon pazarında söz sahibi olma hedefi kapsamında önemli yatırımları devreye soktuklarını belirtti.

"Pazarda yüzde 5'lik paya ulaştık"

Dünyanın önde gelen televizyon üreticilerinin akıllı telefona yöneldiğini, kendileri için de doğal bir süreç olan akıllı telefonda hızla büyüyeceklerini ifade eden Erdoğan, Manisa'daki yerli akıllı telefon üretimiyle pazarda yüzde 5'lik paya ulaştıklarını kaydetti.

Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Akıllı telefon pazarındaki büyüklük, televizyon pazarının neredeyse 4 katına ulaştı. Televizyonda yüzde 30 payla lider konumdayız. Akıllı telefonda da pazar payımızı mutlaka hızlı bir şekilde artırıp büyümeliyiz. Cep telefonunu büyümenin motorlarından birisi olarak görüyoruz. Şu anda yüzde 5'ler civarında olan payımızı ilk etapta yüzde 10'a çıkarmayı planlıyoruz. Akıllı telefon üretimi, 3 yıl içinde 3 milyon adedi ihracat, 1 milyon civarı iç piyasa olmak üzere yıllık 4 milyona oturur diye düşünüyoruz. İhracatta belli bir süre geçmesi lazım. Şu anda bazı ülkelere deneme siparişlerine başladık, numuneleri gönderdik. Türki Cumhuriyetler, Gürcistan, Polonya ve bazı Avrupa ülkelerine gönderdik. Bu hızla artacak. Kısa zamanda büyük rakamlara gelecek."

"Televizyon gibi yerli telefona da alışacaklar"

Vestel'in son 5 yıldır akıllı televizyon ürettiğini, akıllı telefonlarla temelde aynı teknolojileri kullandıklarını anlatan Erdoğan, bu nedenle akıllı telefona geçişin kendileri için büyük zorluk veya maliyet oluşturmadığına işaret etti.

İnsanların yerli akıllı telefona zamanla alışacağını ifade eden Erdoğan, "Zamana ihtiyacımız var. LED ve LCD televizyonlarda pazar lideriyiz. İnsanlar Vestel'in yaptığı televizyonlara güveniyorlar, televizyon gibi yerli telefona da alışacaklar. Kulaktan kulağa yayılacak, telefonları kullandıkça memnun olacaklar." dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz