Bank Asya’ya ortak 3 teknoloji devi

Bank Asya'nın, Olağanüstü Genel Kurulu sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformu’na sunduğu resmi belgeler, ilginç bir gerçeği de ortaya koydu. İşte detaylar...

26.11.2014 11:51:340
Paylaş Tweet Paylaş
Bank Asya’ya ortak 3 teknoloji devi
Bank Asya, geçen haftasonu yapılan Olağanüstü Genel Kurulu sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) sunduğu resmi belgeler, ilginç bir gerçeği de ortaya koydu. Bankanın Hazirun Cetveli’nde (bir nevi genel kurul yoklama fişi) yer alan bilgiye göre elektronik ortamda Bank Asya’nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısına hissedar olarak katılan dünyanın en büyük 3 teknoloji devi dikkatten kaçmadı. 

İşte o devler…

1 – IBM
Dünyanın en büyük 10 bilişim şirketi arasında yer alan IBM, yıllık 99.7 milyar dolarlık gelire, 16.4 milyar dolarlık bir net kara ve 158 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Küresel ölçekte 431 bin 212 çalışanı bulunan şirket, bankada hissesi olan iki ayrı fonu aracılığıyla Bank Asya’nın Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı. Bunlardan ilki şirket çalışanlarının birikimlerinin değerlendirildiği IBM Diversified Global Equity Fund, diğeri ise yine şirketin çalışanlarının emekli olunca elde edecekleri emekli hesaplarının değerlendiridiği IBM 401K Plus Plan.

2 – HP
Teknoyo.com'un haberine göre, 75 yıllık geçmişe sahip ABD merkezli bilişim şirketi Hewlett-Packard (HP), yıllık 113 milyar dolarlık gelire, 5.1 milyar dolarlık net kara ve 69 milyar dolarlık da piyasa değerine sahip. Dünya çapında 317 bin 500 çalışanı bulunan şirket, personeline sunduğu vergi muafiyeti sağlayan sermaye birikim aracı olan Hewlett-Packard Company Tax Saving Capital Accumulation Plan ile  hisse sahibi olduğu Bank Asya’nın Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

3 – Microsoft
Dünyanın en büyük 4. teknoloji şirketi olan yazılım devi Microsoft, yıllık 87 milyar dolarlık gelire, 22 milyar dolarlık net kara ve 395 milyar dolarlık da piyasa değerine sahip. Dünya genelinde 128 bin 76 çalışanı bulunan şirket, Bank Asya’da hissesi bulunan İrlanda merkezli finansal iştiraki Microsoft Global Finance aracılığıyla bankanın geçen haftasonu gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz