Türk Telekom'dan Avea hamlesi!

Türk Telekom, Avea hisselerinin tamamını satın almak üzere İş Bankası ve ilgili İş Bankası iştirakleri ile pay devir sözleşmesi imzaladı.

12.05.2015 17:09:440
Paylaş Tweet Paylaş
Türk Telekom'dan Avea hamlesi!
Türk Telekom açıklamasında, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin, Türkiye İş Bankası AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Trakya Yatırım Holding AŞ, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Holding AŞ ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ile ellerinde bulundurdukları, Avea İletişim Hizmetleri AŞ'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 10,0035'lik kısmını temsil eden payları, 875 milyon TL'ye satın almak üzere pay devir sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Anlaşmayla ilgili ödemelerin Türk Lirası üzerinden, toplam ödemenin yüzde 6,3'ünün Ocak 2017'ye kadar iki eşit taksitle, kalan yüzde 93,7'lik kısmının ise 2017 yılında başlayıp 2020 yılında bitecek şekilde, yılda bir kez olmak üzere dört eşit taksitte gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde gerçekleştirilecek olan başvuru onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından Türk Telekom'un Avea'nın hisselerinin tamamına sahip olacağı kaydedildi.

'BÜYÜME HEDEFLERİNİ DESTEKLEYECEK BİR ADIM'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, Avea'nın tüm hisselerinin Türk Telekom tarafından alınması yönünde anlaşma sağlanmış olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, bunun grubun ileriye dönük büyüme hedeflerini destekleyecek önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

Entegrasyon çalışmaları kapsamında ürün ve hizmetlerin üç ana alanda pazara sunulması stratejisini belirlediklerini aktaran Aslan, şunları kaydetti: "Kurumsal, bireysel ve toptan satış. Bu yapıyla tek noktadan hizmet yaklaşımımıza paralel olarak müşterilerimize en iyi ve en kaliteli hizmetleri uçtan uca sunmayı amaçlıyoruz. Avea'nın hisselerinin tamamına sahip olmamız, operasyonları etkin ve verimli işleyen, tam entegre bir Grup olma yönünde atılmış çok önemli bir adım. Bu gelişmenin Türk Telekom Grubu'na güçlü kazanımlar sağlayacağına inancım tam. İş Bankası ile Türk Telekom Grubu arasında uzun yıllardır devam eden stratejik ticari iş birliğini önemsiyor, önümüzdeki yıllarda da süreceğine inanıyorum. İş Bankası ve ilgili iştiraklerine ortaklığımız süresince Avea'nın başarılarına yaptıkları değerli katkılardan dolayı teşekkür ederim"

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamada da "İş Bankası Grubu'nun iştirakler stratejisinin ana unsurlarından birini oluşturan esas faaliyetlere odaklanılması kapsamında, Türk Telekom'un verdiği 22 Nisan 2015 tarihli teklifin değerlendirilmesiyle imzalanan anlaşma sonrasında pay devri, gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından gerçekleştirilecek. Satış bedeli, pay devir tarihinden itibaren yaklaşık 4,5 yılda ve toplam 6 taksitte ödenecek" denildi. Açıklamada, Banka ve Türk Telekom Grubu arasında uzun yıllardır devam eden ve pay devri ile pekişen olumlu iş birliğine işaret edilerek, bu iş birliğinin gelecek yıllarda da artarak devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Mart 2000'de Ulaştırma Bakanlığınca açılan GSM 1800 Lisans İhalesi'ni kazanan İş Bankası ile Telecom Italia'nın oluşturduğu konsorsiyum tarafından Eylül 2000'de kurulan İş Tim Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ (Aria), Şubat 2004'teki Aria-Aycell birleşmesinden bu yana Avea markası ile mobil iletişim hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz