Yahoo'nun adı ve yöneticileri değişiyor

Verizon tarafından satın alınacak olan Yahoo’da önemli değişimler yaşanacağı ortaya çıktı.

10.01.2017 12:13:440
Paylaş Tweet Paylaş
Yahoo'nun adı ve yöneticileri değişiyor
Verizon, satın alma kararını finale ulaştırmak için işlemlere devam ederken, Yahoo’nun CEO’su Marrisa Mayer, yönetim kurulundaki görevinden ayrıldı. Mayer ile beraber, beş üst düzey yönetici daha yönetim kurulundan ayrıldı. Verizon’dan yapılan açıklamaya göre bu görev değişimleri, anlaşmazlık sonucu değil, Yahoo’nun Verizon tarafından satın alma sürecindeki teknik işlemlerin bir parçası olarak gerçekleşti.

YATIRIM ŞİRKETİ OLARAK YAHOO

Hürriyet'in haberine göre, Yahoo’nun internet varlıkları Verizon’a geçtikten sonra Yahoo tek başına bir yatırım şirketi olarak varlığını sürdürmeye devam edecek ve yeni ismi de Altaba olacak. Bu yatırım şirketi aynı zamanda Alibaba’nın hisselerine de sahip olacak.

Mayer’ın yatırım şirketinde göreve devam edip etmesi beklenmiyor. Verizon tarafından satın alınan Yahoo varlıklarını yönetip yönetmeyeceği de kesin değil ancak görevine devam edecek olsa bile Yahoo’nun CEO’su olduğu dönemdeki gibi, her sözü kanun yerine geçmeyecek ve Verizon yönetiminden onay almadan hareket edemeyecek.

Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer da görevinden istifa edeceğini duyurdu. Evita lakaplı Mayer, 2012 yılında Yahoo’ya transfer olmuş, uzun süre dünyanın en çok maaş alan profesyonelleri listesinin üst sıralalrında yer almıştı. Yahoo'nun bazı birimlerini satın alan Verizon, Yahoo ismini bu birimler için kullanmaya devam edecek. Ancak şirketten geriye kalan birimler için Altaba ismi kullanılacak. İş tecrübesi: 17 Temmuz 2012'den itibaren Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer 1999 – 2012 yılları arasında rakip firma Google'ın sözcüsü ve üst düzey yöneticisi olarak görev yapmıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz