booking.com'un itirazı reddedildi

Rezervasyon sitesi booking.com'un hakkında verilen engelleme kararına yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

26.05.2017 14:28:370
Paylaş Tweet Paylaş
booking.com'un itirazı reddedildi
Booking.com'un itiraz talebine yönelik karar duruşması bugün yapıldı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına 9 tur şirketi, 9 otel ve turizm şirketi, 3 gerçek kişi ile TÜROB ve Bodrum Turistik Otel İşletmecileri Derneği katıldı.

Dünya gazetesinin haberine göre, tarafları dinleyen mahkeme heyeti, booking.com'a konan ihtiyati tedbir kararını kaldırmadı. Böylece mahkeme verdiği bu ara karar ile booking.com ve diğer otelcilerin yaptığı itirazı reddetti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla daha önce açılan davada, online rezervasyon portalı booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti. Karara başta booking olmak üzere aralarında Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) gibi birliklerinde bulunduğu çok sayıda taraf itiraz etti.

İtiraz eden taraflar konulan engelleme kararının dava sürecinden çıkacak sonuçlardan birisi olması gerekirken henüz dava devam ederken böyle bir kararın verilmesinin ağır olduğu görüşünü bildirdi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz