Haliç'in turizm potansiyeli artıyor

Haliç Platformu ve www.enjoygoldenhorn.com isimli online platformla Haliç'in tanıtımına hız verildi.

29.03.2017 12:37:430
Paylaş Tweet Paylaş
Haliç'in turizm potansiyeli artıyor
İki yıl önce Mövenpick markasını Haliç'e taşıyan Akgel Gayrimenkul, yeni yatırım planlarının yanı sıra, Haliç’i, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada en gözde turizm destinasyonlarından biri haline getirmeyi amaçlayan projelerini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan, Akgel Gayrimenkul’ün gelecekte sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli destinasyonlardan biri olacağına inanarak, iki yıl önce Mövenpick’i Haliç’e taşıdığına dikkat çekti. Bu noktada dünya çapında isim yapmış Mövenpick Hotels & Resorts markasının Türkiye’deki dördüncü oteli için Haliç bölgesinin seçildiğini vurgulayan Arslan, 40 milyon dolarlık yatırımla Haliç’in en iddialı otellerinden birine hayat vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

HALİÇ'TEKİ İLK 5 YILDIZLI OTEL

Ahmet Arslan, zincir otel markası olarak Haliç bölgesindeki ilk 5 yıldızlı yatırım olduklarını, Mövenpick markasından sonra bölgeye 4 markanın daha geldiğini vurguladı.
Haliç bölgesinin ağırladığı yabancı turist profilinde Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’nun ağırlık taşıdığını ve bölge için ifade edilebilecek “uygarlıklar buluşması”nın turist profiline de yansıdığını belirten Arslan, bu konudaki çalışmalarını ve ulaştıkları sonuçları şu sözlerle anlattı:

“Kuşkusuz, Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un ağırladığı turist profilinde Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’dan gelen turistler de önemli bir yer tutuyor. Yaşanan olumsuzluklar, Avrupalı turist sayısında tüm Türkiye’de olduğu gibi Haliç’te de düşüşler yaratmış olsa da, Mövenpick markasının ve bizim stratejilerimizin etkisiyle otelimizde böyle bir durum söz konusu olmadı. Ayrıca, toplam misafir sayımızda yerli turist profili de yine önemli bir unsur. Ancak, biz, Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn olarak bu profil ile yetinmedik. Haliç’in dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına dair inancımız ve hedefimiz doğrultusunda, turist profilindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak bugün İstanbul için bile yeni sayılabilecek turist profili olan Güney Amerika’yı hem bölgeye hem de otelimize kazandırdık. Özellikle Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş olanağı sağladığı Arjantin ve Brezilya; ağırladığımız turist profilinde önemli bir yer tutuyor.”

HALİÇ PLATFORMU İLE YENİ VE PARLAK BİR GELECEĞE DOĞRU

Ahmet Arslan, Haliç’in parlak geleceğine işaret ederken, bu geleceğe hangi enstrümanlarla ulaşılacağı yönünde de değerlendirme yaptı. En önemli enstrümanlardan biri olarak; bölgeyi daha ulaşılabilir kılmak için geliştirilen ulaşım projelerine dikkat çeken Arslan, bu noktada Unkapanı-Haliç Tüp Geçit projesinin önemine değindi. Arslan, projeyle Haliç’in daha ulaşılabilir hale geleceğini belirtirken, Haliç için planlanan diğer projelere de işaret etti.

Bu projelerin hayata geçirilmesinde yeniden canlandırılan “Haliç Platformu”nun en önemli rollerden birini üstleneceğini vurgulayan Ahmet Arslan, 2015’te kurulan Haliç Platformu’nda Movenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un yanı sıra, çevre oteller ile Haliç Kongre Merkezi’nin de destek verdiğini söyledi. Geliştirilen projelerle Haliç’in tarih, kültür, doğa ve spor alanında yeniden ve belki de daha güçlü bir şekilde turizmin gözde merkezlerinden biri haline geleceğini kaydeden Arslan, bu kapsamda Haliç kıyı bandında yürüyüş alanlarının oluşturulması, Haliç’in tarihi değerlerinin anlatılacağı ikonik tasarımlar, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün yapılarak Eyüp ve Pera’nın birbirlerine bağlanması, Haliç Su Sporları Merkezi’nin kurulması ve deniz taksi gibi çalışmaları gösterdi. Arslan, bunların yanı sıra henüz plan aşamasında olan diğer projelerin de hayata geçirilmesi ile Haliç’in gerçekten de sadece Türkiye değil, dünya düzeyinde en önemli turizm destinasyonlarından biri konumuna geleceğini söyledi.

Ahmet Arslan, diğer yandan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn olarak hayat verdikleri www.enjoygoldenhorn.com online platformuna da dikkat çekti. Online site vasıtasıyla Haliç’in tanıtımını sadece ulusal değil, uluslararası çapta da gerçekleştireceklerinin altını çizen Arslan, uluslararası turizm fuarlarını da bu yöndeki önemli enstrümanlardan biri olarak gösterdi. Arslan, Mövenpick olarak katıldıkları uluslararası turizm fuarlarında otelden çok Haliç’in tanıtımına ağırlık verererek, bölgenin dünya çapında bir turizm merkezi olması yönündeki çalışmalarına büyük katkı sağladıklarını kaydetti.

Ahmet Arslan, bölgede hareketlenen otel yatırımlarının Haliç’te yarattığı değişimlere de dikkat çekti. Haliç Kongre Merkezi’nin son yıllarda daha aktif bir şekilde değerlendirilmeye başlamış olmasını bu yöndeki değişimlerden biri olarak gösteren Arslan, “Bu yatırımlarla birlikte organizatörler önceki yıllardan farklı olarak Haliç Kongre Merkezi yakınında ciddi bir yatak sayısı artışını fark etmiş oldular. Çünkü, merkezde düzenlenen kongrelere katılan misafirlerin ve üst düzey yöneticilerin artık konaklayabilecekleri pek çok otel söz konusu. Gelecek yıllarda daha da artacak yatırımlarla merkezin daha aktif kullanılabileceğini rahatlıkla ifade edebilirim” diye konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz